Pirmą kartą per 8 metus. Branduolinė raketa. Ką galingo ruošia JK  ()

Anot žurnalistų, tai yra naujausias bandymas vėl pradėti eksploatuoti HMS Vanguard kaip JK branduolinio atgrasymo laivyno dalį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-02 Pirmą kartą per 8 metus. Branduolinė raketa. Ką galingo ruošia JK  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK ketina atlikti bandomąjį branduolinės raketos paleidimą – pirmąjį po nesėkmingo bandymo 2016 m. Apie tai pranešė „The Sun“.

Per artimiausias kelias dienas JK karališkasis laivynas planuoja atlikti bandomąjį branduolinio ginklo paleidimą. Šią savaitę į Atlanto vandenyną išplaukus branduoliniam povandeniniam laivui HMS Vanguard buvo paskelbti oficialūs įspėjimai civilinei laivybai apie planuojamą bandymą.

Leidinio teigimu, baigęs septynerius metus trukusį remontą Plimute, povandeninis laivas planuoja atlikti bandomąjį neginkluotos raketos paleidimą. Bandymas yra paskutinis etapas prieš HMS Vanguard grįžimą į tarnybą kaip JK branduolinio atgrasymo laivyno dalimi.

HMS Vanguard povandeninis laivas gali gabenti iki 16 „Trident 2“ D5 raketų, kurių kiekviena gali būti apginkluota keliomis britų pagamintomis kovinėmis galvutėmis. Šių kovinių branduolinių galvučių galia daugiau nei 20 kartų viršija per Antrąjį pasaulinį karą ant Hirošimos ir Nagasakio Japonijoje numestų ginklų.

 

Prognozuojama, kad povandeninis laivas galės paleisti vieną neginkluotą raketą 90 km atstumu nuo rytinės JAV pakrantės.

JAV nacionalinė geoerdvinės žvalgybos agentūra išsiuntė įspėjimą laivams, nurodydama numatomą raketos kursą prieš patekimą į Atlanto vandenyno vidurį. Raketa turi nukeliauti apie 6000 km, kol nukris į jūrą tarp Brazilijos ir Vakarų Afrikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(2)
(38)

Komentarai ()