„Zalužnas pasmerktas. Bus 2 generolų tandemas.“ Skelbia „planą B“. Zelenskis rengia štabo posėdį  (12)

Žurnalistas praneša, kad OP baiminasi neigiamų politinių ir informacinių pasekmių dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado atsistatydinimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-03 „Zalužnas pasmerktas. Bus 2 generolų tandemas.“ Skelbia „planą B“. Zelenskis rengia štabo posėdį  (12)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Volodymyras Zelenskis nepakeitė savo nuomonės dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno atleidimo ir yra rengia Vyriausiojo vado štabo posėdį šiuo klausimu. Js turėtų įvykti netrukus. Tai savo „Telegram“ kanale teigia leidinio „Censor.net“ vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas.

Žurnalisto teigimu, prezidentinis dekreto tekstas dėl kariuomenės vado atsistatydinimo buvo parengtas sausio 29 d. Tą dieną valstybės vadovas susitiko su V. Zalužnu ir pakvietė jį savo noru atsistatydinti iš pareigų, tačiau šis atsisakė.

Dabar V. Zelenskis ketina iškelti šį klausimą štabe. Jis įtikins kitus susitikimo dalyvius palaikyti vyriausiojo vado atstatydinimą, kad tai būtų bendras sprendimas, rašo J. Butusovas, taip pat priduria, kad Bankova baiminasi dėl nepageidaujamų politinių ir informacinių V. Zalužno atleidimo pasekmių.

Šiuo atžvilgiu personalo pokyčiai planuojami įvairiais lygmenimis. Visų pirma, į aukštas pareigas planuojama paskirti apie 20 autoritetingų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir Nacionalinės gvardijos vadų, pirmiausia brigadų vadų. Šiuo metu vyksta diskusijos, kuris iš jų turi didžiausią autoritetą kariuomenėje.

 

Kalbant apie kandidatus pakeisti V. Zalužną, pasak J. Butusovo, jų yra du: Vyriausiosios žvalgybos valdybos viršininkas K. Budanovas ir Sausumos pajėgų vadas Aleksandras Syrskis. Jei nesutiks nei vienas, tokiu atveju galimas variantas yra jų „tandemas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(76)
(-66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (12)