„Operacija tęsiasi“. 100! Spjovė į prezidento veto. Bulgarijos dovana Ukrainai (Foto)  ()

Bulgarijos gynybos ministras Todoras Tagarovas sakė, kad ministerija palaiko procesą, taip pat paskelbė keletą nuotraukų su šarvuočiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bulgarija pradėjo šimto šarvuočių perkėlimo į Ukrainą procesą. Sprendimas juos tiekti buvo priimtas 2023 metų pabaigoje. Apie tai feisbuke paskelbė Bulgarijos gynybos ministras Todoras Tagarovas.

„Operacija tęsiasi. Gynybos ministerija remia procesą, kuriuo Ukraina aprūpinama Vidaus reikalų ministerijos šarvuotais transporteriais“, – rašė jis.

Kalbama apie BTR-60, kurie buvo įsigyti daugiau nei prieš 40 metų vidaus kariuomenei, tačiau beveik buvo nenaudojami. O nuotraukos aiškiai rodo, kad mašinų būklė toli gražu nėra ideali.

Ir nors mašinų būklė iš tiesų yra tokia, kokia yra, verta paminėti, kad šių mašinų perdavimas yra pagalbinė priemonė, o ne komercinis tiekimas. Be to, šiuo metu Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia bet kokios rūšies ginklų.

Juk Ukrainos gynybos pramonė parengė serijinius sprendimus, kaip BTR-60 paversti daug modernesnėmis mašinomis, kurios gali būti naudojamos tiek šarvuočio vežėjo vaidmenyje, tiek kaip ryšių, valdymo ir valdymo ar evakuacijos mašina.

Anksčiau buvo pranešta, kad Bulgarijos Nacionalinė Asamblėja priėmė tarpvyriausybinį susitarimą su Ukraina dėl „nemokamo šarvuotos transporto technikos aprūpinimo“, o tai reiškia 100 senų šarvuotų transporterių kartu su ginkluote ir atsarginėmis dalimis perdavimą ginkluotųjų pajėgų reikmėms.

 

Vėliau Bulgarijos prezidentas Rumenas Radevas vetavo šį sprendimą. Politikas pareiškė, kad Bulgarijos deputatai nebuvo pakankamai susipažinę su „konkrečiomis perkėlimo sąlygomis“. Dėl šios priežasties jis grąžino dokumentą parlamentui.

Tačiau 2023 m. gruodžio 8 d. Bulgarijos parlamentas nepaisė prezidento veto. Bulgarijos žiniasklaida taip pat pažymėjo, kad svarstant įstatymo projektą tarp deputatų kilo muštynės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(0)
(137)

Komentarai ()