[ŽT] Slaptai, privilegijuotai, pavojingai. Rusijos monstras „Štorm Gladiator“  ()

Rusija naudoja pusiau slaptą nuožmių šturmuotojų batalioną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pradėjo formuoti naują specialųjį šturmo dalinį „Štorm Gladiator“, į kurį verbuojami kovinės patirties turintys nuteistieji. Apie tai pranešė Nacionalinis pasipriešinimo centras.

„Turimais duomenimis, Rusija iš kalinių, užverbuotų karui prieš Ukrainą, suformavo naują specialųjį šturmo dalinį „Štorm Gladiator“. Pažymima, kad tai privilegijuotas pusiau slaptas batalionas, kurį sudaro keli šimtai kovinės patirties turinčių nuteistųjų, ir kuris buvusio 58-osios armijos generolo šaukiniu „Spartakas“ garbei vadinamas „gladiatoriais“, – sakoma pranešime.

Teigiama, kad batalionui vadovauti paskirtas buvęs policijos pareigūnas, kuris kalėjo už žiaurią žmogžudystę. Į dalinį verbuojami asmenys, turintys aukštą fizinį pasirengimą, patirties teisėsaugos institucijose ir dalyvavę karo veiksmuose.

 

CNS duomenimis, okupantus rengia „Wagner“ ir Kadyrovo specialusis greitojo reagavimo padalinys „Achmat“, kuris yra Rusijos gvardijos padalinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(23)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: