Prisižaidė. „Paskutinis kiniškas perspėjimas“ Lukašenkai  ()

Sausio pradžioje Kinijos bendrovė atliko 4 krovininius skrydžius į Baltarusiją. Lėktuvai leidosi į VIP zoną, kuri skirta tiesiogiai Lukašenkos oro transportui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Baltarusijos Gajun“.

Pokalbyje su „24 kanalu“ Baltarusijos jungtinio pereinamojo laikotarpio kabineto vadovo pavaduotojas Pavelas Latuško pasiūlė, kas galėtų būti šiose lėktuvuose.

Kas buvo Kinijos lėktuvuose?

Kinijos lėktuvų iškrovimas įvyko labai greitai. Po to jie išskrido atgal. Tikriausiai lėktuvuose galėjo būti karinė technika“ – galbūt jie buvo pristatyti.

„Žinoma, galime manyti, kad buvo pristatyta medicininė įranga daugybei Lukašenkos ligų gydyti. Tačiau vargu ar tam reikėjo keturių orlaivių“, – ironizavo jis.

Kita vertus, galėjo būti pristatytos atitinkamos atsarginės dalys raketoms, kurios naudojamos daugkartiniams raketų paleidėjams „Polonez“ gaminti.

„Žinoma, Kinija yra pagrindinė Lukašenkos partnerė, ir jis iš visų jėgų stengiasi užtikrinti, kad šis atramos taškas būtų išsaugotas“, – pažymėjo Latuško.

Kokie Kinijos ir Baltarusijos santykiai?

Pastaruoju metu Baltarusijos ir oficialaus Pekino santykiai pašlijo. Viskas susiję su migrantų problema, kurią Lukašenka pradėjo 2021 m. Taip Baltarusijos prezidentas sulaukė ES šalių ultimatumo uždaryti sienas, o Kinija nuo jo atsiribojo net nekviesdama Lukašenkos į iniciatyvos „Viena juosta, vienas kelias“ viršūnių susitikimą.

 

„Jam buvo suteiktas paskutinis Kinijos įspėjimas“, – sakė Latuško.

Todėl Lukašenka buvo priverstas pristabdyti savo istoriją su migrantais. Tačiau vis tiek tam tikras skaičius yra pasienyje su Lenkija, bet be bandymų ją kirsti. Taigi apsišaukėlis diktatorius laiko „ranką ant mygtuko“ ir, ko gero, duoda tam tikrą ženklą naujajai Lenkijos vadovybei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(57)
(-1)

Komentarai ()