„Kad Ukraina išnyktų.“ Skelbiama, kas veržiasi į karą  (1)

Buvęs Donbaso separatistų vadovas Igoris Girkinas (Strelkovas), šių metų sausį nuteistas 4 metams už raginimus į ekstremizmą, gali palikti koloniją kaip savanoris į frontą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį pareiškimą padarė jo advokatas Aleksandras Molochovas. Advokato teigimu, Strelkovas ne kartą sakė, kad norėjo eiti į frontą, tačiau jam buvo sudarytos tokios sąlygos, kad jis negalėjo to padaryti.

Advokatas mano, kad jo klientui bus suteikta galimybė pasielgti taip, kaip jam atrodo tinkama: „Susidurti su priešu Ukraina, kuri, jo nuomone, turėtų išnykti“. Taip pat, anot Molochovo, negalima atmesti galimybės Girkiną paleisti lygtinai.

Igoris Girkinas (Strelkovas) gavo 4 metus bendro režimo kolonijoje. Jis buvo kaltinamas pagal BK 2 str. 280 „Viešieji raginimai į ekstremizmą naudojantis internetu“ pagal Rusijos Federacijos baudžiamąjį kodeksą.

 

Pagrindas tam buvo dvi Girkino publikacijos: pirmoji buvo apie Krymo grąžinimą Ukrainai, o antroji – apie nemokėjimus Rusijos kariuomenei. Vienas iš šių postų buvo pripažintas ekstremistiniu ir jam pareikšti kaltinimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(25)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)