„CŽA apsilankė Kyjive prašydami per daug nevogti“  ()

Internete pasklido istorija, kad Ukrainoje lankėsi CŽA vadovas Williamas J. Burnsas. Vienintelis jo prašymas Kyjivui buvo vogti mažiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propaganda skleidžia gandus, kad CŽA vadovas Williamas J. Burnsas asmeniškai slapta atvyko į Kyjivą prašyti Volodymyro Zelenskio „nevogti per daug pinigų“, praneša Ukrainos Kovos su dezinformacija centras.

„Global Euronews“ rašo, kad CŽA direktorius Williamas J. Burnsas Kyjive lankėsi 2023 metais. Tokių straipsnių mintis - korumpuota Ukraina ir jos politikai vagia Vakarų paramą, todėl Vakarų valstybėms sunkiau ją skirti.

„Išanalizavęs šią informaciją ir ją paskleidusį šaltinį, Centras nustatė, kad „Global Euronews“ iš tikrųjų yra rusiškas leidinys, nes jo svetainė talpinama rusiškame domene, o nurodytas kontaktinis asmuo yra Maskvoje gyvenantis Rusijos pilietis“, rašo Ukrainos Kovos su dezinformacija centras.

 

Analitikai yra įsitikinę, kad žinia apie Burnso prašymą yra netikra. Jos tikslas – diskredituoti Ukrainos prezidentą ir, matyt, visą Ukrainą.

(5)
(21)
(-16)

Komentarai ()