Prisišnekėjo. Rusija rado, kaip priversti Girkiną atsakyti už žodžius  ()

Teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas už „ekstremizmą“ nuteistas kalėti ketverius metus. Iš tikrųjų neabejojama, kad bausmės jis sulaukė už kritiką Putinui ir Rusijos karinei vadovybei. Bet jis gali išeiti į laisvę jau visai greitai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Girkino advokatas Aleksandras Molochovas teigia, kad teroristas gali savanoriu išeiti į frontą ir taip gauti laisvę anksčiau laiko.

Igoris Ivanovičius, kai prasidėjo specoperacija, ne kartą sakė, kad nori eiti į frontą. Kitas dalykas, kad jam buvo sukurtos tokios provokuojančios, įžeidžiančios sąlygos, kad jis negalėtų patekti į frontą. Neatmetu, kad sveikas protas nugalės ir kariui bus suteikta galimybė pasielgti taip, kaip jam atrodo tinkama... Kad ir kaip pasisuks kreipimasis, vis tiek bus pateiktas kasacinis skundas ir visada yra galimybė gauti lygtinį paleidimą. Visada yra galimybė prašyti išleisti į frontą“, sakė Girkino advokatas.

Teroristo advokatas taip pat pridūrė, kad Igoris Girkinas „turi neabejotiną politinę ateitį ir perspektyvas“.

Girkinas yra patyręs karys, tarptautinis rusų teroristas. Rusijos valdžią jis kritikavo ne dėl to, kad prieštarautų karui Ukrainoje - jis norėjo, kad tas karas būtų daug agresyvesnis, aršesnis. Todėl gali būti, kad jo noras kariauti mainais į laisvę bus patenkintas. Kita vertus, Rusija gali baimintis, kad jis tiesiog paspruks. Be to, ta „neabejotina politinė ateitis“ irgi nėra šis tas, ką Putinas norėtų girdėti.

(4)
(0)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: