„Dvi jūros, vienas laivas. Greitai pakrauna ir greitai išplaukia.“ Didelės bėdos „neįveikiamam“ laivynui. Kas vyksta  ()

Rusijos Juodosios jūros laivynas turi didelių bėdų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Juodosios jūros laivynas turi didelių bėdų. Ukrainos karinis jūrų laivynas praneša, kad sekmadienį tik vienas laivas liko kovinėje tarnyboje Juodojoje ir Azovo jūrose. Be to, laivas nėra sparnuotųjų raketų „Kalibr“ vežėjas. „Šiuo metu 25 skirtingi laivai yra sunaikinti, o 15 yra remontuojami“, – pridūrė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių jūrų pajėgų atstovas Dmitrijus Pletenčukas

Ukrainos kariuomenė socialiniuose tinkluose paskelbtoje žinutėje nurodė, kad, sekmadienį, 8 val. Rusija turėjo tik vieną laivą, einantį kovines pareigas Juodojoje ir Azovo jūrose. Be to, tai nėra sparnuotųjų raketų „Kalibr“ vežėjas.

„Viduržemio jūroje rusai turi du laivus, kurių vienas tariamai aprūpintas aštuoniomis raketomis „Kalibr“, – priduriama įraše.

Be to, Ukrainos karinis jūrų laivynas pažymėjo, kad dėl gynybinių operacijų Juodojoje jūroje Rusijos Juodosios jūros laivyno darbas buvo labai apsunkintas. Tai ypač pastebima kalbant apie raketų įrangą.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių jūrų pajėgų atstovas Dmitrijus Pletenčukas sakė, kad, plataus masto invazijos į Ukrainą pradžioje, Juodosios jūros laivyną sudarė beveik 80 vienetų. „Iš jų 30–35 buvo dideli karo laivai, keliantys realią grėsmę savo dideliu nuotoliu, taip pat desantiniai laivai, povandeniniai laivai, patruliniai kateriai, minų ieškotojai. Šiuo metu 25 yra sunaikinti, o 15 yra remontuojami“, – pridūrė jis.

 

Be to, „Unian“, remdamasis Pletenčuku, pranešė, kad Rusijos Juodosios jūros laivyno laivai yra atskirti nuo Sevastopolio, vis dar kontroliuojamo Rusijos, kur yra jų pagrindinė logistikos bazė Juodojoje jūroje. „Priešo laivai priversti greitai pasiekti Sevastopolio krantus, greitai pakrauti vieną raketą ir išplaukti“, – sakė karinio jūrų pajėgų atstovas.

 

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Juodosios jūros laivyno operacijos yra labai sudėtingos, jei ne visiškai paralyžiuotos. Apie susilpnėjusią Rusijos laivų padėtį rašė ir Vokiečių leidinio „Bild“ karo apžvalgininkas Julianas Röpcke, priminęs, kad karo pradžioje Juodosios jūros laivyną Rusijos Federacija apibūdino kaip „neįveikiamą“. Be to, Rusijos pajėgų nuostoliai tapo dar didesni, kai Ukraina nuskandino raketinį laivą „Ivanovec“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(177)
(2)
(175)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: