„JK kariuomenė išsikvėps vos per pirmą karo mėnesį“  (1)

JK parlamento nariai teigia, kad šalies kariuomenė nėra pakankamai pasirengusi kariauti plataus masto karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK parlamento nariai teigia, kad britų kariuomenė yra prastai pasiruošusi dideliam karui. Jie pažymėjo, kad šalies vyriausybė turi spręsti atsargų trūkumo ir karių įdarbinimo krizę.

„Kariuomenė nuolat per daug įtempta, o nuolatinis spaudimas personalui didina įdarbinimo ir išlaikymo krizę, todėl daugiau žmonių palieka ginkluotąsias pajėgas, nei prisijungia prie jų“, – pranešė parlamentarai.

JK kariuomenė išsikvėps vos per pirmą karo mėnesį, sako jie.

Dabartinių karinių operacijų tempas visame pasaulyje reiškia, kad ministrai gali būti „nepajėgūs užtikrinti tikros kovinės ir strateginės parengties“, pareiškė daugiapartinė politikų grupė. Jie mano, kad tai gali kelti pavojų JK saugumui.

Parlamentarai taip pat konstatavo, kad šalies Gynybos ministerijos pastangos, nukreiptos į šios problemos sprendimą, „nevykdomos reikiamu tempu“.

Gynybos komiteto tyrimo išvados

Gynybos komiteto tyrimas atskleidė, kad nuo 2010 metų pradėtas ginkluotųjų pajėgų „mažinimas“ pakenkė JK koviniams pajėgumams. Komiteto nariai padarė išvadą, kad šalies ginkluotosios pajėgos išnaudos savo pajėgumus po kelių pirmųjų mėnesių, jeigu kovos su lygiaverčiu priešu.

 

Savo naujajame pranešime parlamentarai paragino ministrus užtikrinti, kad iš ginkluotųjų pajėgų nebūtų atimti ištekliai, mokymai ir laikas, reikalingi kovai ir ilgam, didelio intensyvumo karui laimėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)