„Skambinkite 911, pas mus tankų avarija.“ Neįtikėtina. Ką per vieną dieną prarado Rusija (Foto)  ()

Per vieną dieną Rusijos Federacija prarado tiek įrangos, kiek anksčiau prarado per tris dienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija Ukrainoje praranda precedento neturintį kiekį technikos. Kartais ukrainiečiai vykdo operacijas, kai per kelias minutes sunaiknama keliasdešimt vienetų technikos.

„Forbes“ duomenimis, per pirmąsias 700 Rusijos didelio masto karo prieš Ukrainą dienų rusai kasdien prarasdavo vidutiniškai 19 tankų, kovinių mašinų ir kitos sunkiosios ginkluotės. Analitikas Andrew Perpetua suskaičiavo 54 per vieną dieną sunaikintus rusiškos įrangos vienetus.

Kiekvienas sunaikintas Rusijos tankas ar kovinė mašina yra Ukrainos kariuomenės mokymų, planavimo ir rizikos rezultatas. Drono operatorius šaukiniu Kriegsforscher išsamiai apibūdino gruodį įvykusį susirėmimą, kai Rusijos kariai, pajudėjo daugiausiai 350 metrų iki Avdijivkos pakraščio.

Šis „pasiekimas“ jiems kainavo 9 tankus, 12 kovinių mašinų, 23 žuvo ir 46 buvo sužeisti.

„Skambinkite 911, mes patyrėme tanko avariją“, – nusijuokė Kriegsforscheris.

 

Rusijos desantines pajėgas sudarė nauja, sena ir dar senesnė įranga: tankai T-62M, pagaminti septintajame dešimtmetyje ir modernizuoti devintajame dešimtmetyje ir vėl 2022 m.; 80-ųjų T-80BV; naujai pagamintas T-72B3M; 60 metų senumo BMP-1; 40 metų – BMP-2; ir MT-LB šarvuoti traktoriai. Taip pat labai reta BAT-2 inžinerinė transporto priemonė.

 

Įrangos amžius neturėjo reikšmės, nes ukrainiečiai šturmo grupę atakavo įprastu būdu: persekiojo ją sprogmenų prikrautais bepiločiais orlaiviais ir artilerija, žudė ekipažus, o išgyvenusius išvarė iš savo transporto priemonių. Rusijos elektroninio karo sistemos, jei jos egzistavo, nepajėgė nuleisti bepiločių orlaivių.

„Labai svarbu sunaikinti šarvus. Priešingu atveju inžinieriai gali grįžti į mūšio lauką ir nutempti apgadintas transporto priemones, kad jas suremontuotų, kaip atsitiko su vienu iš T-62, kurį tą gruodžio dieną pamušė ukrainiečiai“, – aiškino Kriegsforscheris.

 

 

Vienas MT-LB sprogo kaip fejerverkas po to, kai jį pataikė artilerijos sviedinys. Liko didžiulis krateris.

„Po to atsitiko juokingas dalykas. Važiavo rusiškas BMP-2, o vairuotojas kažkodėl nematė kraterio – ir BMP įvirto į kraterį. Jie bandė evakuotis pėsčiomis, bet negalėjo toli nueiti“, – sakė Kriegsforscheris.

Galų gale buvo nugalėta visa Rusijos mechanizuota kuopa. Rusai per vieną operaciją prarado tiek technikos, kiek paprastai praranda per tris dienas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(1)
(74)

Komentarai ()