„Aklavietė“. Zelenskis pripažino, kad karas atsidūrė aklavietėje  ()

Nepaisant vėlavimo tiekti ginklus ir amunicijos trūkumo, Ukraina jūroje pademonstravo didelę sėkmę. Rusijos laivynas prarado daug laivų ir Kijevui pavyko organizuoti grūdų koridorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis situaciją fronto linijose apibūdino kaip aklavietę, kuri yra susijusi su nesavalaikiu Vakarų ginklų pristatymu. Tai jis pareiškė duodamas interviu Italijos naujienų portalui „RaiNews“.

Pokalbyje su žurnalistais jis pažymėjo, kad Ukraina kovoja su teroristais – šalį, turinčią vieną didžiausių kariuomenių pasaulyje.

„Kalbant apie sausumos karą, čia yra aklavietė, tai faktas. Buvo vėlavimų su įranga, o vėlavimas reiškia klaidas“, – patikslino jis.

Karinio jūrų laivyno sėkmė

Prezidentas akcentavo amunicijos trūkumą ir modernių techninių priemonių poreikį. Tuo pačiu metu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinės jūrų operacijos buvo gana sėkmingos.

Anot jo, Rusijos laivynas prarado daug laivų, Ukrainai pavyko nutiesti grūdų koridorių Juodojoje jūroje – ši pragmatiška operacijos dalis, turėjusi įtakos ekonomikai, buvo sėkmingai atlikta.

26 % Ukrainos yra okupuota

Prezidentas taip pat sakė, kad Rusijos Federacijos armija smarkiai nežengia į priekį, nes Ukrainos pajėgoms pavyko sustabdyti puolimą.

 

„Mums pavyko apsaugoti savo valstybę“, – reziumavo Zelenskis ir pridūrė, kad tuo pačiu metu apie 26 % teritorijos tebėra Rusijos okupuota.

„Šiandien šalis žino, kas yra karas, deja, daug šeimų neteko artimųjų, yra sužeistų ir daug yra fronte, bet mes nesame vieni, mums pavyko suvienyti pasaulio lyderius“, – sakė jis.

Ukrainos prezidentas taip pat pridūrė, kad karas gali ateiti į Vakarų Europos teritoriją.

„O kai ateis, niekas nebus pasiruošęs, Europos kariuomenės nepasirengusios, tai bus šokas, kur garantija, kad NATO operatyviai sureaguos? Kas apie tai kalba? Niekas“, - teigia Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(3)
(14)

Komentarai ()