„Su raketomis, skrendančiomis 300-500 km atstumu.“ Didelė staigmena. Skelbia, ką gaus Ukraina  ()

Tai leis Ukrainos gynybos pajėgoms pasiekti dar didesnę sėkmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau šiais metais Ukraina iš Vakarų šalių gaus naikintuvus F-16 kartu su tolimojo nuotolio raketomis. Tokį pareiškimą pirmadienį, vasario 5 d., savo „Facebook“ puslapyje  paskelbė Ukrainos jungtinių ginkluotųjų pajėgų vadas generolas leitenantas Sergejus Najevas.

„Į kitus karinės pagalbos paketus Ukrainai bus įtraukti F-16 orlaiviai ir raketos, kurių taikinio pažeidimo nuotolis yra 300–500 kilometrų“, – sakė jis ir pažymėjo, kad tai leis Ukrainos gynybos pajėgoms pasiekti dar didesnę sėkmę mūšio lauke ir išlaisvinti teritoriją nuo priešo.

Sergejus Najevas prisiminė, kad 2022 metų vasarą pasirodžius M142 HIMARS MLRS, o vėliau M270 MLRS, rusai patyrė dar didesnių nuostolių dėl savo priešakinių padalinių logistikos palaikymo ir buvo priversti perkelti savo lauko sandėlius ir kontrolės punktus į didesnį nei 100 km atstumą nuo fronto linijos .

„Tai lėmė logistikos „peties“ padidėjimą tiekiant amuniciją ir įrangą, komplikavosi vadovavimas ir kontrolė, buvo prarasti puolimo pajėgumai ir pereita prie priverstinės gynybos (o laikui bėgant – „geros valios gestas“ dešiniajame Dniepro krante ir evakuacija iš Chersono)“, – pabrėžė vadas S. Najevas.

 

Sergejus Najevas taip pat priminė, kad gavus oro gynybos sistemą „Patriot“, Ukrainos priešraketinės gynybos skydas buvo dar labiau sustiprintas padidinus taikinių sunaikinimo diapazoną iki 150 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(1)
(120)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()