„...kai tik pasitaikys galimybė!“ Ukraina ruošiasi monstriškam puolimui  ()

Ukraina ruošiasi savo puolamajai operacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Oleksandro Musijenko, Ukraina gali bandyti prasiveržti į Krymą.

Rusijos kariuomenė iki balandžio mėnesio sumažins puolamųjų veiksmų intensyvumą, tokią prognozę teletilto eteryje pateikė Karo ir teisės studijų centro vadovas Oleksandras Musijenko.

„Ten jie padarys tam tikrą pauzę, kad galėtų atlikti persigrupavimą, perkomplektuoti savo nuostolius, kurie Rusijos pajėgose yra gana dideli. Ir, žinoma, Ukrainos pajėgos turi galimybių vykdyti taktines puolamąsias operacijas, kurios galbūt gali peraugti į tam tikrą operatyvinę sėkmę“, – sakė O. Musijenko.

Jis taip pat pridūrė, kad Ukrainos daliniai, kurie dabar yra rezerve, tinkamu momentu gali būti panaudoti Ukrainos smūgiui. O. Musijenko pažymėjo, kad gynybos pajėgos gali vėl sutelkti smūgį pietuose, tačiau jau kita kryptimi: „Tikriausiai kalbame apie pietinę kryptį, kur dabar vyksta Juodosios jūros oro operacija ir kur smogiama priešo objektams okupuotame Kryme. Neatmetama, kad ji gali būti pratęsta sausuma, į kairįjį Chersono srities krantą.“

Eksperto teigimu, Rusijos kariai bus priversti padaryti pertrauką aktyviose puolamosiose operacijose, kad atstatytų nuostolius.

„Pavyzdžiui, dabar jie šturmuoja Avdijivką. O skirtumas nuo Bachmuto yra tas, kad ten jie vykdė mėsos šturmus, metė daug gyvosios jėgos. Čia jie taip pat taip meta, bet kartu naudoja ir daug technikos, kurią praranda. Viską reikia perkomplektuoti, visus dalinius“, – aiškino O. Musijenko.

 

Tačiau ekspertas perspėja, kad Rusija per savo pauzę neatsisakys visų savo puolamųjų veiksmų. Taigi kai kuriose fronto dalyse rusai ir toliau išlaikys iniciatyvą.

„Tiesiog jie sumažins aktyvumą, intensyvumą ir pajėgų, kurias naudos, skaičių. Na ir, aišku, bus aktyvi gynyba. Dabar mes esame aktyvioje gynyboje. Ir šiandien turime bendrą užduotį: atremti gausias priešo atakas ir būti pasirengusiems išnaudoti suteiktą galimybę pagerinti savo padėtį taktiniu, o galbūt ir operatyviniu lygmeniu, kai tik pasitaikys galimybė“, – užbaigė O. Musijenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: