[ŽT] „Suimti“ Rusijoje. Kas nutiko Arestovyčiui ir Akuninui  ()

Maskvos teismas tai padarė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvos Basmannyj teismas už akių suėmė rašytoją Borisą Akuniną (Grigorijų Čchartišvili), jis kaltinamas „karinių klastočių“ platinimu ir „terorizmo pateisinimu“. Apie tai praneša BBC.

Sausio mėnesį Borisas Akuninas buvo įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą. 2023 metų pabaigoje rašytojui buvo iškelta baudžiamoji byla pagal du Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso straipsnius, o vėliau jis buvo paskelbtas „užsienio agentu“.

Tas pats teismas už akių suėmė ir buvusį Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėją Oleksijų Arestovyčių.

Jis kaltinamas dėl „viešų raginimų į terorizmą“ ir „klastočių apie kariuomenę platinimo“ (Baudžiamojo kodekso 205.2 straipsnio 2 dalis ir Baudžiamojo kodekso 207.3 straipsnio 2 dalis). Arestovyčius įtrauktas į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą.

 

Arestovyčius atsistatydino po to, kai pareiškė, kad, 2023 metų sausio 14 dieną, Dniepro daugiaaukščio namo įėjimas sugriuvo dėl Ukrainos karių numuštos raketos. Vėliau jis atsiprašė ir pavadino savo žodžius klaida.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(13)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: