Kieno Krymas? Lenkijos pareiškimas po garsaus skandalo  ()

Duda pakartojo Lenkijos poziciją dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-07 Kieno Krymas? Lenkijos pareiškimas po garsaus skandalo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda suabejojo, ar Ukraina susigrąžins Rusijos aneksuotą Krymą. Atitinkamą pareiškimą jis padarė interviu „YouTube“ kanalui „Kanal Zero“.

„Man sunku atsakyti į šį klausimą. Nežinau, ar Ukraina galės susigrąžinti Krymą, bet tikiu, kad ji susigrąžins Donecką ir Luhanską. Tai turi ypatingą reikšmę istoriniu požiūriu. Tiesą sakant, žvelgiant istoriškai, Krymas ilgą laiką buvo Rusijos rankose“, – sakė jis.

Kieno Krymas? Lenkijos pareiškimas po garsaus skandalo

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda po diplomatinio skandalo teisinosi ir pareiškė, kad „Ukraina turi atkurti tarptautiniu mastu pripažintų teritorijų, įskaitant Krymą, kontrolę“.

Tai Lenkijos prezidentas sakė interviu „Polskie Radio 24“.

 

„Apie mano interviu penktadienį, prašau atsižvelgti į šio interviu formatą – tai nebuvo įtemptas pokalbis su politiku. Tai buvo interviu, kurį iš dalies suvokėme kaip ramų, atsitiktinį pokalbį įvairiomis temomis, nebūtinai labai rimtomis. Kalbant apie mūsų poziciją dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą ir kaip turi baigtis karas, tai yra tarptautinės teisės atkūrimas“, – aiškino jis.

Duda pabrėžė, kad tarptautinės teisės atkūrimas reiškia „Ukrainos grįžimą prie tarptautiniu mastu pripažintų sienų, visiškos teritorijų, kurios yra tarptautiniu mastu pripažintos Ukrainos teritorijos, įskaitant Krymą, kontrolę“.

 

Jis priminė, kad Rusijos agresija prieš Ukrainą visų pirma prasidėjo nuo Krymo okupacijos.

„Ir ši Krymo okupacija tęsiasi iki šiol, Rusija turi palikti okupuotas Ukrainos teritorijas. Ukraina turi atgauti visų tarptautiniu mastu pripažintų teritorijų kontrolę. Tai turėtų būti šio karo pabaiga“, – teisinosi Duda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()