[ŽT] „Nutiko kažkokios bėdos.“ Netikėti įvykiai. Kas nutiko rusų „Kalibr“  ()

Šiais metais Rusija kelis kartus atakavo Ukrainą „Kalibr“ raketomis. Įdomu tai, kad du kartus rusai paleido po tris „Kalibr“ raketas, o tai jiems iki šiol buvo nebūdinga. Anksčiau jie leisdavo po 4 raketas. Nelyginis raketų skaičius atrodo keistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietinės operatyvinės vadovybės atstovė Natalija Humeniuk teigia, kad sausio 2-osios atakos metu rusai „Kalibr“ leido iš antvandeninio laivo. Tuo tarpu per pastarąją raketų ataką įsibrovėliai panaudojo povandeninį laivą, kuris net nebuvo kovinėje parengtyje. Okupantai jį išsiuntė tik raketų atakos metu, kad Ukrainos oro gynybos pajėgoms tai būtų staigmena. Keisčiausia tai, kad šių atakų metu rusai paleido po tris, o ne keturias „Kalibr“ raketas.

„Tai – netipiškas jų naudojimas. Akivaizdu, kad viena nepakilo. Tai yra, kai paleidžiamos trys raketos, kyla labai didelis įtarimas, kad kažkas nepavyko ir viena iš raketų įstrigo, neišlindo, ar ją ištiko kokia kita bėda“, – sakė Humeniuk.

 

Ji pažymėjo, kad tai gali rodyti rusų raketų paleidimo įrenginių nusidėvėjimą, todėl įsibrovėliai yra labai priklausomi nuo Sevastopolyje likusių infrastruktūros objektų, reikalingų raketų paleidimo įrenginių aptarnavimui ir „Kalibr“ pakrovimui į laivus.

(64)
(2)
(62)

Komentarai ()