Europoje šokas. Prancūzija siūlo skubiai ginkluotis. Kas nutiko  (11)

Skandalas dėl D. Trumpo grasinimų NATO sąjungininkams įgauna pagreitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europoje šokas. Donaldas Trumpas pareiškė, kad jis neketina ginti NATO sąjungininkų, jei laimėtų JAV prezidento rinkimus.

„Neapgalvoti pareiškimai apie NATO saugumą tarnauja tik Putino interesams. Jie nesuteikia pasauliui daugiau saugumo ar taikos“, – piktinosi Europos Vadovų Tarybos vadovas Charles'as Michelis (Šarlis Mišelis).

Savo ruožtu Prancūzija siūlo skubiai ginkluotis.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Stephane'as Sejournet (Stefanas Sežurnė) nemano, kad D. Trumpas įgyvendins savo grasinimus, jei laimės JAV prezidento rinkimus.

„Nereikia sakyti, kad jei respublikonai laimės, nebus galimybės jų įtikinti. Bet jūs turite pasiruošti visiems scenarijams. Ir mūsų argumentai skambės įtikinamiau, jei kalbėsime iš lygiaverčių pozicijų, kad mus gerbtų. Turime būti stipresni kariniu požiūriu. Ir manau, kad visada galima įtikinti“, – sakė jis.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pasipiktino tokiais grasinimais, sakydamas, kad jie kenkia saugumui, nes D. Trumpas kursto Rusijos Federaciją pulti.

„Bet koks pasiūlymas, kad sąjungininkai neapsaugos vieni kitų, kenkia visam mūsų saugumui, įskaitant Jungtinių Valstijų saugumui. Tikiuosi, kad ir kas laimės, JAV išliks stipri ir įsipareigojusi NATO sąjungininkė“, – sakė jis.

 

„Žmogžudiškų režimų skatinimas įsiveržti į mūsų artimiausius sąjungininkus yra siaubingas ir nepagrįstas. Tai kelia grėsmę JAV nacionaliniam saugumui, pasauliniam stabilumui ir mūsų ekonomikai“, – sakė Baltųjų rūmų atstovas.

Anksčiau dėl D. Trumpo žodžių susirūpinimą išreiškė Lenkija, siūlydama aptarti jo pareiškimą vyriausybės posėdyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(145)
(16)
(129)

Komentarai (11)