Minų ir sviedinių pėdsakai. Skelbiami sensacingi pirmųjų sugadintų HIMARS vaizdai (Foto, Video)  ()

Anot analitikų, įrenginiai iš Ukrainos į JAV buvo atgabenti lėktuvu An-124. Manoma, kad vienas iš HIMARS galėjo būti apgadintas per artimą apšaudymą, o kitas – sprogus minai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-13 Minų ir sviedinių pėdsakai. Skelbiami sensacingi pirmųjų sugadintų HIMARS vaizdai (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į JAV atgabenti du M142 HIMARS daugkartiniai raketų paleidimo įrenginiai, kurie buvo apgadinti Ukrainos fronte.

Šios įrangos, iškraunamos iš An-124 transporto lėktuvo Harisburgo tarptautiniame oro uoste, Pensilvanijoje, nuotraukos 2024 m. vasario 12 d. buvo paskelbtos keliose OSINT paskyrose socialiniame tinkle X.

Nuotraukose aiškiai matyti apšaudymo pėdsakai, tačiau analitikai pažymi, kad tai nereiškia visiško įrenginių sunaikinimo.

„Nusprendžiau paskelbti šias nuotraukas dabar, nes kitos nuotraukos ir vaizdo įrašai jau žinomi“, – pranešime sakė OSINT analitikas slapyvardžiu Keystone Intel.

Anot OSINT analitikų, buvo nustatyta, kad vieno iš įrenginių priekinės padangos buvo pažeistos, o keleivio pusės priekinis stiklas ir kabinos zona greičiausiai buvo apgadinti nuo šūvių. „Juodi ir balti kvadratai tikriausiai rodo sviedinio pataikymus“, – sakė jie.

 

Vienas iš autorių pridūrė neturintis informacijos apie lėktuvo su įranga nusileidimo vietą, tačiau žadėjo artimiausiu metu pateikti papildomų nuotraukų.

 

Savo paskyroje kitas OSINT analitikas TieDye Intel pažymi, kad Harisburgo oro uoste užfiksuotas dviejų HIMARS iškrovimas iš „Antonov“ aviakompanijos lėktuvo An-124. Ten taip pat spėjama, kad vienas iš įrenginių galėjo būti apgadintas per artimą apšaudymą, o kitas – sprogus minai.

Pažymėtina, kad HIMARS žalos detalių kol kas neatskleidė nei Ukrainos, nei Amerikos valdžia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(19)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()