Pirmą kartą fronte. „Vampyras“ nukalinėja „Šahedus“ (Video)  (1)

Kalbame apie VAMPIRE sistemas. Tokie įrenginiai leidžia sunaikinti priešo dronus aukštųjų technologijų būdu ir su minimaliomis sąnaudomis, teigia analitikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikietiškos VAMPIRE mobiliosios raketų sistemos, skirtos APKWS valdomiems sviediniams, jau yra Ukrainoje ir kovoja  su Rusijos dronais. Apie tai rašo „Defense Express“.

Tokią išvadą analitikai padarė po to, kai sekmadienį, vasario 11 d., Ukrainos karinės jūrų pajėgos paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip naikinami priešo „Shahed 131/136“ tipo bepiločiai orlaiviai-kamikadzės. Jie teigia, kad ginkluotosios pajėgos tam naudojo VAMPIRE sistemą su APKWS raketomis ir lazeriniu valdymu.

Video matyti, kaip Ukrainos kariai užfiksuoja „šahedą“ savo taikikliu, naudodami nežinomą optinę-elektroninę stotį. Po to į rusų droną nuskrieja raketa, o dronas nukrenta.

 

VAMPIRE yra amerikiečių priešlėktuvinių raketų sistema, skirta kovai su dronais. Ji gali būti montuojama ant daugumos transporto priemonių su krovininiais kėbulais (pvz., SUV), kad būtų galima paleisti nebrangias APKWS raketas ar kitą lazeriu valdomą amuniciją.

2023 metų pabaigoje JAV turėjo perduoti Ukrainai 14 tokių sistemų.

2022 metų lapkritį per bandymus šis APKWS valdomų sviedinių kompleksas pasirodė esąs stebėtinai efektyvus naikinant „2 klasės“ dronus, tai yra dronus, kurių skrydžio masė siekia iki 25 kilogramų, o skrydžio greitis – iki 200 km/val.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai (1)