„Tai Budanovo kerštas. Pasislėpti neįmanoma.“ Prasideda medžioklė. To nesitikėjo niekas  ()

Už šių operacijų stovi Ukrainos kariuomenė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

To nesitikėjo niekas. Ukrainos karinės žvalgybos specialiosios pajėgos pradėjo „Wagner“ samdinių medžioklę ir ketina juos persekioti visame pasaulyje.

Apie tai rašo BILD.

Per pastaruosius kelis mėnesius „Wagner“ pozicijos Sudane buvo puolamos ne kartą. BILD redaktorius Dimitri Soibel mano, kad už šių operacijų stovi Ukrainos kariuomenė.

Savo ruožtu karo analitikas Ruslanas Levijevas pažymi, kad išpuoliai prieš samdinių pozicijas minėtoje Afrikos šalyje yra tipiškos Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovo Kyrylo Budanovo operacijos.

Anot jo, tokiais išpuoliais karinės žvalgybos vadovas nori „vagneriečiams“ perduoti žinutę, kad nėra vietos, kur jie galėtų pasislėpti nuo Ukrainos keršto.

 

Soibel priduria, kad „Wagner“ samdiniai iš pradžių atvyko į Sudaną padėti diktatoriui Omarui al-Bashirui, bet kai jis buvo nuverstas, jie stojo į ginkluotų grupuočių, kovojančių prieš Sudano kariuomenę, pusę.

Be to, „Wagner“ užsiima aukso kasyklų apsauga ir padeda Rusijos Federacijai užsidirbti pajamų iš tauriųjų metalų kontrabandos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(222)
(5)
(217)

Komentarai ()

Susijusios žymos: