[ŽT] „Tai tikra – branduolinis ginklas Lietuvos pašonėje.“ Tai ne Baltarusija ir Rusija  ()

Pasak į atsargą išėjusio lenkų generolo Jarosławo Kraszewskio, Varšuva tai laiko prioritetine ateinančių metų užduotimi, ypač atsižvelgiant į Rusijos karinės galios stiprėjimą ir karo veiksmus Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galimybė Lenkijai pirmą kartą po daugelio metų įgyti branduolinės valstybės statusą ir dislokuoti branduolinius ginklus savo teritorijoje tampa reali. Šis scenarijus gali būti įgyvendintas pagal Branduolinio dalijimosi programą, kuri numato JAV branduolinės amunicijos dislokavimą NATO šalių teritorijoje. Tai interviu radijui RMF24 pareiškė į atsargą išėjęs lenkų generolas Jaroslavas Kraševskis.

Kraševskis pažymėjo, kad Varšuva tai laiko prioritetine ateinančių metų užduotimi, ypač atsižvelgiant į Rusijos karinės galios stiprėjimą ir karo veiksmus Ukrainoje.

„Manau, kad šis scenarijus yra gana realus. Tie, kurie turi branduolinių pajėgumų, turi labai aukštą saugumo lygį. Paprastai tokios valstybės nėra puolamos, o kai kurių veiksmų, kuriais siekiama sukelti lokalią krizę, galimybė net nesvarstoma. Todėl turėti tokį arsenalą yra iššūkis keleriems ateinantiems metams“, – sakė generolas Kraševskis.

 

Lenkija pareiškė norą gauti branduolinį arsenalą jau 2023 metais, o NATO svarsto tokią galimybę. Jungtinės Valstijos šiuo metu laiko taktinius branduolinius ginklus Europoje ir Turkijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(2)
(19)

Komentarai ()