„Visiškas metalo laužas.“ Mainais „Black Hawk“. Ką Ekvadoras atiduoda Ukrainai  ()

Vietoj neveikiančių sovietinių orlaivių Ekvadoro kariuomenė gaus sraigtasparnių UH-60 „Black Hawk“ partiją iš JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV tieks Ekvadorui daugybę UH-60 „Black Hawk“ sraigtasparnių, skirtų kovai su vietos narkotikų mafija. Tuo pat metu pagal 2024 metų sausį sudarytas sutartis Ukrainai bus perduoti senieji Ekvadoro kariuomenės sovietiniai sraigtasparniai Mi-17. Apie tai. praneša „Infodefense“.

Leidinyje rašoma, kad su šiuo pristatymu Ekvadoras taps šeštuoju „Black Hawk“ operatoriumi Lotynų Amerikoje po Kolumbijos, Brazilijos, Argentinos, Meksikos ir Čilės.

Kalbant apie sovietinius sraigtasparnius, jie esą yra „minimalios eksploatacinės parengties“ dėl problemų dėl atsarginių dalių ir atitinkamai priežiūros.

Šiuo atžvilgiu „Defense Express“ apžvalgininkai pažymi, kad, viena vertus, sraigtasparniai Mi-17 yra Ukrainos kariškiams pažįstama technika ir nereikalaujanti atskiros infrastruktūros kūrimo. Kita vertus, Ukrainai realiai perduodamas metalo laužas, nes net Ekvadoro pusė pripažįsta, kad sraigtasparniai praktiškai neveikia.

 

Tokiu būdu Ukrainos kariuomenė geriausiu atveju gali gauti įrangą, kuri taps ginkluotųjų pajėgų Mi-17 atsarginių dalių donore. Šiame kontekste ekspertai užduoda klausimą, kodėl ginkluotosios pajėgos neturėtų tiesiogiai gauti Vakarų technikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(23)
(31)

Komentarai ()