„Tamsioji naktis. Jie visi buvo sumušti“ (Foto)  ()

„Tamsioji naktis“: ukrainietis pasakojo apie kankinimus rusų nelaisvėje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-14 „Tamsioji naktis. Jie visi buvo sumušti“ (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainietis Vladimiras Cema-Bursovas, Rusijos nelaisvėje netekęs apie pusės savo svorio, papasakojo apie prievartą ir kankinimus, kuriuos patyrė būdamas belaisvis.

Prieš Rusijos invaziją 41 metų Vladimiras su žmona ir dukra gyveno Mariupolyje. Į rusų nelaisvę jis pateko 2022 m. balandį per miesto gynybą ir atsidūrė liūdnai pagarsėjusioje Jelenovkos stovykloje. 

Sargybiniai suformavo gyvą koridorių, pro kurį turėjo eiti kaliniai ir kiekvienas iš sargybinių galėjo juos daužyti. Po to visi kaliniai buvo sumušti. Kamerose trūko vietos, belaisviai miegojo susigrūdę vieni šalia kitų. 

Vėliau kaliniai buvo išvežti į Rusiją. Kalėjimo kamerose jie turėjo stovėti ant alkūnių ir kelių, buvo mušami ir kankinami elektrošoku. Nuolat garsiai skambėjo Rusijos himnas, dainos „Pakilk, šalie didžioji“ („Вставай, страна огромная“), „Pergalės diena“ („День Победы“) ir „Tamsioji naktis“ („Тёмная ночь“). Taip buvo daroma ir todėl, kad nebūtų girdėti kankinamų žmonių riksmų. 

Rusai ukrainiečius nuolat vadino „naciais“.

 

Iš viso Vladimiras nelaisvėje praleido 20 mėnesių. Per tą laiką jo svoris nukrito nuo 95 kg iki 57 kg. 2024 m. sausio mėn. lėktuvu jis buvo nugabentas į Belgorodą, o tada autobusu nuvežtas iki sienos su Sumų sritimi. 

Šiuo metu vyras gydomas Poltavos srities ligoninėje, rašo „Bild“. Gydytojai jam diagnozavo lėtinį gastritą,  prostatitą ir kepenų ligą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(19)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: