[ŽT] „Jis buvo labai sėkmingas Rusijos dronų operatorius.“ Zaporižioje jo sėkmė baigėsi (Foto, Video)  ()

Zaporižios srityje Ukrainos ginkluotosios pajėgos likvidavo rusų dronų operatorių šaukiniu „Astap“. Astapas ne tik dalyvavo karo veiksmuose Ukrainoje, bet ir internete gyrėsi „nacių medžiokle“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Astapas, kurio tikrasis vardas yra Ivanas Vaniušenko, tarnavo desantininku. Ukrainos žurnalistas Jurijus Butusovas jį pavadino vienu iš geriausių Rusijos dronų operatorių.

Astapas pats skelbdavo savo „medžioklių“ vaizdo įrašus, išsamiai pranešdavo apie savo kovą fronte. Viename iš paskutinių savo pranešimų okupantas pasakojo apie Rusijos pajėgų sėkmę ir žadėjo sunaikinti Ukrainos karių pozicijas Zaporižios region. Bet buvo likviduotas.

„Norėčiau dar kartą parodyti priešui, kad mes nestovime vietoje, mūsų galimybės plečiasi. Dar prieš mėnesį tik svajojome, kad galėsime skraidyti į šią gyvenvietę, tačiau šiandien galiu labai ilgai stebėti, apžiūrėti kiekvieną langą. Visus rasti. Ir skaudžiai daužyti. Ir man nerūpi jūsų bereikšmė elektroninė karyba. Dirbame sistemingai, namas po namo, neskubėdami. Visos jūsų pozicijos bus atskleistos ir sunaikintos“, – grasino okupantas.

 

 

 

(79)
(3)
(76)

Komentarai ()

Susijusios žymos: