Rusija skyrė 160 mln. dolerių nepilotuojamų lėktuvų gamybai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2012-01-25 01:56
Na į temą, juk apie bepiločius Kodėl manai, kad dzin ? Žėk, paleisiu dabar tokią antį, o jeigu Iranas ims ir parduos rusams ? Oj būtų šurmulio... O čia rusai pasiskelbė, kad kurs bepiločius Aišku, kas čia aukščiau paminėta yra gandonešis. Nepriimkite to už grynąjį pinigą. Šiaip tai gavus tokį daiktą į rankas, visai būtų neblogai padaryti reverse engineering'ą. Ir žiūrėk neprireiktų ypatingai daug lėšų kurti naujam. Žinoma, nekalbu ten apie algoritmų ir schemotechnikos atkopijavimą, bet praktiškai tuo geriau jei jis ten nesudužęs nusileido. Jau turi bazinę korpuso kopiją. Vidinę aparatinę įrangą. Taip kad žinai, čia ne koks komercinis daiktas, nors ir kompanijos ten laiko savo produktus ypatingai slaptai, o čia karinis ir neeilinis daiktas. Gali išsiaiškinti jų pliusus ir minusus, o kai bus jie panaudoti, tai kontraatakuoti prieš silpniausias vietas. Gi antrame ir ne tik pasauliniame kare, kaip vyko technologijų vystimas ? Kiekvienas šnipinėjo, kopijavo taip ir dabar puiki galimybė tą padaryti.
mnv 2012-01-25 03:00
As beskaitydamas apie teleskopus net pamirsau, kad ne apie juos tema
Skeleton 2012-02-01 20:02
Ne viskas taip paprasta. Pirma, RQ-170 aerodinamika yra "skraidantis sparnas". Tokius amerikiečiai labai mėgsta, o rusai - visai nemėgsta. Tokie daiktai yra aerodinamiškai nestabilūs, borto kompiuteris turi nuolatos darbuotis vairais. Tai reiškia aerodinamika negalima nukopijuoti be valdymo softo. Antra, RQ-170 atrodo bus pirmas lėktuvas kuris yra "atspausdintas" su 3d printeriu. T.y. pagrindinės dalys atspausdintos. Reiškia be atitinkamo printerio nenukopijuosi.
kionig 2012-02-01 20:49
Nu kodėl gi neįmanoma Tokį gavęs atkopijuočiau per mėnesį. Softą parašyti irgi nieko sudėtingo tik gal reikėtų daugiau bandymo metodų. Yra 3D skenavimas, tiesiai gali viską į kompą susikelt ir susiprojektuot. Arba su tokiu daiktu: http://en.wikipedia.org/wiki/Coordinate ... ng_machine Per kelias valandas atburtum visą korpusą. 3D spausdintuvai dabar irgi ne karvę kainuoja. Softas intere. Baika čia būtų atburti tokį daiktą. Iki pilno atkopijavimo bei paleidimo žinoma tam laiko prireiktų. O toliau, ką savo softą rašai ir testuoji. Svarbiausia kaip sakant gauti tokį daiktą į rankas, o technologijos šiame amžiuje ne bėda O, kad paminėjau tą konspiraciją su rusais, tai tik šiaip pats principas. Jei jau kas su rusais, tai visas vakarų pasaulis pasineria į šurmulį ir spekuliacijas. Kaip čia nesenai rusai perdavė ginklų ir amunicijos Sirijai, tai BBC, CNN netilo apie tai ko ne visą dieną