Šauktinio amžiaus IT specialistas: verčiau nusipjausiu koją, bet neisiu į kariuomenę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2015-04-05 19:43
Tu ir vėl rodai išimtis...
kionig 2015-04-05 22:31
O ko čia dabar užstrigai ties išimtimis? Esmė tame, ką aš noriu pasakyti, kad tuos profesionalus yra sunku surankioti. Ir jeigu pažiūrėsi į aukščiau duotą lentelę, tai rezervai kur kas didesni. Bet tai nebūtinai bus profesionalai tuose rezervuose, tad klausimas, kam to reikia?
kionig 2015-04-05 23:11
Iš tavo pusės neatneš, o iš kitų - atneš. O kas nelogiška yra suformuoti rezervą? Kur dalis iš to rezervo pateks į profesionalią kariuomenę, nors nelabai aišku kiek dar ten pasiryž nueiti. Nes norint kiekvienam tapti profesionalu - kario duona ta pati valgoma t. y. riekės atlikti PPKT ir atitikti reikalavimus. Baigus PPKT, kaip tik bus daugiau šansų patekti į profesionalią kariuomenę, galima ir iš karto pretenduoti, bet visiškai kitos sąlygos, kuriose taip pat yra ta pati PPKT, bet va sutartį reikia sudaryti 4 metams, bet tai vėlgi negarantuoja vietos, nors priklausomai kokią specialybę turi ir kiek tokių kadidatuojančių pasitaikytų. Šiaip turim nemažai ir pensininkų. Ko prie jų niekas nekimba? O dabar kodėl jau nedirbantis ir nesimokantis jaunimas turėtų būti užimtas? Gal jie turi visiškai tokias pačias pažiūras, kaip čia daugelis nusiteikusiųjų prieš. Tai būtų diskriminacija pagal soc. statusą dėl PPKT. Matai, niekur nedirba ar nesimoko tai jį reikia grūsti į kariuomenę, o va baltarankius dirbančius reikia stebuklingai palikti. Arba visi vienodai eina, arba neina nė vienas, arba eina tik savanoriai, nors yra palikti keli tarnybos būdai. Pasirinkimas nemažas. Tad ko čia verkti jau reikia ir paniškai bijoti?
kionig 2015-04-05 23:26
O įdomu, koks tikrasis privalomosios karinės tarnybos pavyzdys? Daugiau mažiau, šalių, turinčių PPKT šaukimimo amžius, tarnavimo laikai, atitinka plius minus. Kas šeštas patenka tarnauti? T. y. kas šeštas nueina savo noru?
Arthuras 2015-04-06 00:16
Popierinis tas tavo rezervas. Kuomet realiai reikėtų panaudoti tą rezervą karo atveju, dar labai abejoju, ar užtektų resursų vien tam, kad aprūpinti apranga, ginklais, maistu ir t.t. Su profesionalia kariuomene yra visiškai kitaip. Kiek turi - tiek tikrai ir panaudosi. Ir panaudosi kokybiškai - su mažiau mirčių savo gretose ir daugiau mirčių priešininko gretose. P.S. labai gerą nuorodą numetei. Susirikiuok pagal active per capita - ir pamatysi, kad Lietuvoje situacija su karių SKAIČIUMI tikrai nėra tokia bloga. Ir net total per capita atveju - irgi situacija nėra apverktina. Bent jau lyginant skaičius, o ne kokybę.
TAURAS 2015-04-06 04:19
Nu gal puse per "riebiai" pasakyta, bet tai, jog greituju kreditu daugiausiai prisiemes jaunimas (iki 25 metu) kazkur skaiciau, o ten milziniskos metines palukanos kurias reikes atidavineti. Ir kodel pilieciai tures dabar aiskintis su istaigom (kurios tikrai jokiu nuolaidu nedarys ir tai jau patys pareiske) del valdzios prievoliu, o privatus kapitalas nuo tos prievoles atleidziamas? Nors realiai valdzia galetu pakoreguoti istatyma ir prievole ivestu bankams? Logiska butu, bet ne pas mus salyje kur taip apeliuojama i laisve rinktis, ligybe bei demokratija. Patys pagalvok kaip jaunam zmogui jaustis, kai is niekur nieko tavo valstybe, atsiprasant, padaro tave per viena vieta? Juk ne visi kareiviais gime ir daug jaunu zmoniu yra pacifistiniu nuotaiku(kas manau yra labai sveikintina). Telieka tik susikraut daiktus ir nezdintis is sito grazaus krasto.. Ir del ko? Jog truksta rezerve kariu, kurie tik pries vejo malunus galetu pakariauti? Ir kirsinama butent visuomene: vieni prigasdinti ruso ir nieko daugiau nemato tik busima kara arba uz "nevykusio" jaunimo isauklejima, bei padaryma juos "vyrais", kiti tik nenori bijoti del savo vaiku, nenori keisti savo gyvenimo tokio koks jis yra. Ir prie ko cia to pacio amziaus jaunimas? Kas nori ginti savo valstybe visada galejo eiti ar i bazinius apmokymus, ar i profesionalia kariuomene. Skaldyk ir valdyk, ar ne i tai visas sitas istatymas yra panasus? Del naujo darbo istatymo nesidomejau, nes info apie tai nedaug, bet reiktu paziureti kaip ten kas...
Shinigami 2015-04-06 18:59
Žiūrių, kad nuo temos krypstama. Čia ne apie programerius kalbos eina, o apie: 1) Reikia ar nereikia Lietuvai PPKT? 2) Kas turėtu būti šaukiamas į PPKT? 1) Ar reikia, ar ne PPKT čia daugiau politinis klausimas. Nes rusija net Ukrainos oficialiai nepuola. Nors Ukraina nėra nei NATO nei ES narė. Todėl kad ir kaip norėtu susigrąžinti Pabaltį į savo sudėti, tai labai rizikinga ir greičiausiai duotu daugiau žalos nei naudos. Nes tirai atsirastu partizanų, kurie kovotų prieš rusijos karius ir be oficialios Lietuvos armijos. O žudyti visus iš eilės arba tremtį į Sibirą jau nebe tie laikai. 2) Kiekvienas Lietuvos pilietis turi pareigą remti Lietuvą. Bet tai daryti galima ne tik veltui laiką švaistant PPKT, bet ir uždirbant pinigus ir mokant mokesčius. Todėl visi dirbantieji jau remia Lietuvą, o ką daro nedirbantieji? Nedirbantieji ir paskolų vargu ar turės. O jei ir turėtu, tai pajamų neturi joms sumokėti. O PPKT jiems pajamų duotų, kad paskolas sumokėtu. Kaip jau minėjau pirmoje dalyje, atviras rusijos puolimas labai mažai tikėtinas. Tai kam žlugdyti Lietuvos ekonomiką iš darbo rinkos pašalinant specialistus, kai pilna asmenų kurie niekuo neprisideda prie Lietuvos išlaikymo? O tik pašalpas gauna. Todėl ir absoliučiai esu prieš dirbančių asmenų šaukimą į PPKT. Bus nelygios teisės jei tik nedirbančius kvies? Tai jau dabar yra nelygios teisės, kai dirbantieji išlaiko valstybę, o nedirbantieji gyvena iš pašalpų. Antra, nelygios teisės dar tame, kad šaukiami tik vaikinai, o kur merginos. O kas svarbiausia, tai tie dirbantieji dažniausiai yra asmenys virš 26 metų. Tai jų laikas rezerve jau bus sutrumpėjęs 7 metais, nei šaukiant 19 metų asmenys.
kionig 2015-04-06 22:03
Čia tik statistiniai skaičiai, kurie ne kažin ką ir parodo. Lyg ir atrodytų, jog su skaičiumi nėra blogai, bet generolai ką kitą sako. Tiesą pats apeliuoji, jog Kaliningradas suvystytų visas baltijos šalis turėdamas 10 tūkst. karių. Taip ir gaunasi studentiškos išvados, kai tik skaičius ir lygini, čia tau ne laboratoriniai darbai.
kionig 2015-04-06 22:55
Aš tikrai ruskyno veiksmais nematau kuo galima ten žavėtis, tiek iš energetikos, kai mėginama mus apstatyti atominėmis elektrinėmis, kai mes brangiausiai mokėdavome už dujas, kai dar visokie smulkūs eksporto draudimai į ruskyną. Tiesiog pagalių kaišymas į ratus ir visiškas priklausymas nuo Rusijos. Tie, kas čia šneka, jog kariuomenė ar armija padaro vyrais, yra per daug nutolę nuo armijos ar kariuomenės koncepcijos. Bijoti galima daug ko, bet nereikia leistis gąsdinamam, bet kad mūsų santykiai su ruskynų nė kiek negerėja, tai faktas. Žinai, čia homosovieticus mąstymas, kad niekas nenori keisti "gero" gyvenimo, kai esi inkstas taukuose, o ką reikia ką nors pakeisti - tragedija. Reiks šiandien kiekvienam įprasti keistis, nes kitaip ir liksime taip pat stagnuodami. Ką aš pastoviai kartoju, kad norint tapti profesionalu reikia praeiti tą patį BKM'ą. Į BKM savanorių netrūkdavo, bet nedaug iš jų nueidavo link profesionalios kariuomenės. Tai sakai dėl naujo darbo įstatymo nesidomėjai, bet aukščiau teigei, jog pvz kariuomenės klausimais tuo bandoma nukreipti visuomenės dėmesį? Khem khem..
Arthuras 2015-04-06 23:36
Tas pats Žukas sakė, kad yra ruošiamasi 30 dienų - t.y. atsargos tokiam laikotarpiui. Ir dar klausimas ar įtrauktas visiškas rezervo aprūpinimas. Na, bet tarkim. O po to, cituoju Žuką: "Kaip Dievas duos".
bala 2015-04-06 23:46
Tai gal jau apsispręsk, stovi tie tankai ar nestovi...
vladas34 2015-04-07 23:10
eiket jos obaga dvasias jusm tik ir verkslenti distrofikams, diedat prie kompa ir bejot kuoju ar ronku raumeni pajudinti, ant persta galu mazuolia o ant kuoja kap kudeke sobene beja ir pajudiet jaunimas, tik ir verkslena kap cia bloga visi skriaud uz visku rek moket muoksla brongi ir visa kita kas tik blogiausia _-= jus lietuviai ar kitataucia kurie nepatenkinti lietuva , kon jus dariet ar davet LIETUVAI kad joje jums butu geriau gyventi ar mokinuotes kad netektu uz mokslus moketi ar tik svaigot geret tabletes uz zondu kesot ir sep trinet soulus mokiklos ir studijuos, ar ejot i rinkims kai turejot teise tai dariti is rinkti protingus zmonis o ne sou vedejus komunistus ir visokius suinteresoutus asmenius sava nauda siekti. ar ejot i gatves kai kilo kainas parduotuves degalenes ir visa keta , ar padaret nors veina zinksni toki kad paroditi Lietuvos valdzia kad esat nepatenkinti kaip tai rodo likusios salis kur pragyvenima ligis kur kas yra aukstesnis ir uz vesku rek moketi nesvarbu kad tava pazimis bus auksiausu ivertinimu kai pas mus gali nemokama mokynties tai pasiekus. ar padaret ka nors kad atkreipt demesi sedanciuju suoluos 142vietose kad lietuvo nebera 3mil zmoniu o ju daugiau sedi nei yra gyventoju kai skaiciuoja 10k civilioku 1 seimunas ka del to padaret jie netgi sav palankius istatimus pasidare nebreikia 51% gyventoju prabalsuoti kad patvirtintu galiojanciais rinkimais o tai yra apie 1,7mil gyventoju turi balsuoti , dabar uztenka is 1 zmogaus kad butu galiojantis prabalsavimas , ar tikrai jaunimas to norit kad ateitu netgi baudziava ka Seimas dabar jau ir svarsto del iseitiniu del darbo ismetimo idarbinimo ir visda kita. kiek jaunimas dar busit buki ir akli , (Lietuva kaip salis niksta is zemelapio) , zmones nebeturi balso ibauginti yra ir i gatves net iseiti turi leidima tureti . lietuvos kaileimuose daugiu daugiausei yra apie 10k vietos 100k tikrai nesusodins tiesiog nereikia bijoti ir kovoti reikia uz broli uz kaimina ir kiemo draugus uz tevus uz senelius ir uz savo ateiti kol tik ziuresit i kitus ir lauksit kol kas pateiks ant lekstutes viska tai to tikrai nebus (i lietuvos teritorija ateis pigi darbo jega kuri tiek pat mokes dirbti kaip ir lietuvis , tik LIETUVO pasididziavimas neleis dirbti pigiau nei europoje yra , o i gatves Lietuvis neis, nes reikia leidimo , mat be leidimo baudos ) ka jie atims gyvenama vieta , tada eiti prie savivaldibes ir miegoti , nakvines vietu nera tiek daug kaleimuose ir nera vietos daug, policija bejegi pries kad ir 200-500 zmoniu susiburima visuose miestuose ir apilinkese o kai daugiau susirinktu is vis tik stovetu kaip siena ir viskas. SENI zmones nebeis i gatves kol pats jaunimas nesukrus ir neissives ju kartu , seni zmones nuleide rankas yra ir jjiems jau iki lemputes kiek zmoniu skolose bankams uz komunalkes ir dar daugiau visokiu smulkmenu . taigi del kariuomenes nieka ten gaisaus nera labai daug jaunimo neprais sveikatos patikrinimo ir pus neprais del psichologinio patikrinimo. visgi gynka i rankas teks duoti tikra o ne medinuka. nereikia bijoti ir tiek. jauni esat ir mokyti siais laikais.
hamann 2015-04-08 10:12
Wow... Žmogus nei rašybos nei skirybos nemoka. Net ir rišliai minčių dėliot. Dėl tokių žmonių man labiausiai gėda. Tokie neraštingi individai, su savo siauru tamsiu sovietiniu požiūriu yra didžiausias stabdis betkokiam progresui. Lietuvai sparčiai žengiant išsivysčiusių vakarų link, tokie asmenys kaip koks sovietų sąjungos vaiduoklis persekioja ištisais dešimtmečiais. Labai nuoširdžiai laukiu kol ši neišsilavinusi, tamsi homo sovieticus karta išnyks.
kionig 2015-04-09 20:47
TAi 30 dienų yra daug, o mes dar kliedėjom apie 3 dienas iki kol atvyktų NATO sąjungininkai. Žukas irgi nėra visažinis, ir tas savaime suprantama, kad jis taip pat visko negali numatyti į priekį - aš irgi tą patį pasakyčiau, kad geriausiai parodytų realybė, bet visi mes tikimės, kad ji, kokią mes ją įsivaizduojame, vieną dieną neišauš.
Arthuras 2015-04-09 23:24
Kaliningrade jie stovėjo ir stovės. Mes to nepakeisim. Nebent Rusija sugalvotų atiduot Kaliningradą išvis. Bet tai nereiškia, kad jie jau juda link mūsų.
shift 2015-04-10 23:12
Reikia pasimokyti iš Izraelio: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/ka ... 784-496052
Arthuras 2015-04-10 23:48
Situacija truputį kitokia. Jei mes gyventumėme žemėse, kurias atėmėm visai neseniai jėga iš tų, kurie ten gyveno labai daug metų ir dar prisidengę pasakomis - be abejo, turėtumėm militarizuotis iki dantų, kitaip žemę atimtų kiti, kurie kiekvieną dieną rodo norą tai padaryt. Ir rodo veiksmais, o ne kalbom.
bala 2015-04-10 23:52
O ką, visai norėčiau pažiūrėti, kaip jis tą koją pjautųsi.
Marius.brn 2015-04-11 00:02
Let's play the game.
Arns 2015-04-11 15:58
Pala, pamiršti jog Izraelis kariauja ne hipotetinį politikų galvose kilusį paranojišką karą, o beveik kasdien ten krenta raketos? Kad ne Izraelis rėkauja jog juos užpuls, o realūs asmenys žada išnaikinti žydus? Iš Izraelio galima pasimokyti tik vieno, kad dėl bendro tikslo visi vieningi. Nesvarbu jog nuolat karas prie jų sienų, jie nepamiršta kurti valstybės ir rūpintis piliečių gerove. Su laiku į Izraelį, o ne iš jo, traukia minios žmonių. Tai ką daro Lietuva, nė iš tolo neprimena Izraelio, galima aklai perkopijuoti retorika ir lygiuotis militarizmo lygiu, tačiau nesulaukti tokių pačių rezultatų. Žydų dauguma sukūrė tokią sistemą išlikimui, o ne valdžia bando primesti piliečius lygiuotis į kažkieno grafikus.