Jungtinės Karalystės gynybos ministerija investuoja į raketas, kurios kalbėsis tarpusavyje: gebės veikti kaip viena komanda (Video)  ()

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija investuoja 3,5 mln. svarų sterlingų (4,8 mln. JAV dolerių) į Gynybos mokslo technologijų laboratoriją (Dstl), kad ši sukurtų „Co-operative Strike Weapons Technology Demonstrator“ (CSWTD) programą, leidžiančią raketoms skrydžio metu bendrauti tarpusavyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar 7-ame dešimtmetyje pirmieji lazeriu valdomi šaudmenys buvo praminti „išmaniosiomis bombomis“. Tačiau po penkių dešimtmečių matome naujos kartos ginklus, kurie yra protingi tikrąja to žodžio prasme, nes gali rinkti duomenis, įvertinti situacijas ir pakeisti savo planus.

Problema ta, kad norint, jog tokie ginklai būtų veiksmingi, jie turi sugebėti veikti kaip komanda. Dabartinė raketų karta gali kalbėtis su savo paleidimo įrenginiu, bet ne tarpusavyje.

Norėdami tai išspręsti, CSWTD ieškos naujos aparatinės ir programinės įrangos, kuri padėtų raketoms bendradarbiauti, taip pat tirs, kaip jas pritaikyti realaus pasaulio scenarijams. Naujoji programa yra didesnio 6 milijardų svarų (8 milijardų JAV dolerių) ministerijos skirto mokslinių tyrimų ir plėtros biudžeto dalis.

Dvejų metų projektas prasidėjo 2021 m. balandžio mėn., o naujoji technologija per penkerius metus galėtų būti integruota į sumanesnį raketų tinklą.

 

„Šiuo metu raketos gali bendrauti su paleidimo platforma, bet ne viena su kita“, – sako Dstl mokslininkas.

„Šios programos tikslas yra ištirti, kaip techniškai galima pasiekti tarpraketinį ryšį ir bendradarbiavimą, siekiant išspręsti JK karinius iššūkius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()