[Žinios trumpai] Sergėjus Lavrovas JAV lygina su Hitleriu bei Napoleonu ir kartoja, kad Ukrainą valdo neonaciai  ()

Rusijos užsienio reikalų ministras, Sergėjus Lavrovas spaudos konferencijos metu pakartojo, kad Trečiasis pasaulinis karas gali būti tik branduolinis. Be to, jis mano, kad Vakarų karas prieš Rusiją jau yra planuojamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lavrovas taip pakomentavo JAV prezidento Joe Bideno pareiškimus, kad vienintelė alternatyva sankcijoms yra Trečiasis pasaulinis karas. Lavrovas pasirinko tai suprasti kaip vieną iš svarstomų galimybių. Jis taip pat teigė, kad žmonės neturėtų žiūrėti į dabartinius įvykius kaip į Holivudo filmą, kuriame matomas absoliutus blogis.

Lavrovas pakartojo ir kai kuriuos kitus Rusijos pozicijos taškus. Visų pirma, jo nuomone, NATO siekia saugumo Rusijos sąskaita. Kitaip tariant, Lavrovas teigia, kad tai, kas padeda užtikrinti Vakarų saugumą, blogina Rusijos poziciją. Antra, JAV visiškai kontroliuoja Europą ir Rusijai tai netinka. Lavrovas palygino JAV su Hitleriu ir Napoleonu, kurių tikslas buvo pavergti Europą. Kaip argumentą Lavrovas pateikė „Nord Stream 2“ projektą, kurio uždarymas, pasak ministro, buvo JAV sprendimas ir parodo ES vietą.

Kalbėdamas apie Ukrainą Lavrovas pakartojo, kad šalį valdo neonaciai, kurie naudojasi civiliais kaip gyvu skydu. Lavrovas žiniasklaidai teigė, kad Ukrainos miestus dabar siaubia vagių gaujos.

Lavrovo pozicijos dar kartą parodo, kad Rusija iš tikrųjų neketina derėtis su Ukraina dėl taikos. Nors derybos yra planuojamos, Rusijos pokalbiai su išrinktąja Ukrainos valdžia tokiame naratyve virstų pokalbiais su „neonaciais“.

 

Be to, akivaizdi ir labai dažnai Rusijoje naudojama taktika - politikos veikėjų mažinimas. Pasenusi Šaltojo karo „įtakos zonų“ koncepcija Rusijoje vis dar yra naudojama, todėl ne Ukraina nori priklausyti NATO, o NATO plečiasi į Ukrainą. Ir ne žmonės gina savo šalį, o valdžia naudoja žmones kaip skydą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(13)
(-11)

Komentarai ()