[Žinios trumpai] Civiliams Ukrainoje gali būti leista be apribojimų šaudyti į okupantus  ()

Taip pat numatoma gerokai sustiprinti baudžiamąją atsakomybę už grobstymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Aukščiausiosios Rados teisėsaugos komitetas pritarė tam, kad būtų panaikinti visi civiliams gyventojams taikomi apribojimai naudoti šaunamuosius ginklus, siekiant pasipriešinti priešo kariuomenei karo padėties metu.

Apie tai savo „Facebook“ puslapyje paskelbė pirmasis komiteto pirmininko pavaduotojas, liaudies deputatas Andrejus Osadčiukas.

„Ukrainos Aukščiausiosios Rados Teisėsaugos komitetas ką tik vienbalsiai nubalsavo už reikšmingą baudžiamosios atsakomybės už grobstymą padidinimą ir panaikino visus apribojimus civiliams gyventojams naudoti šaunamuosius ginklus siekiant atremti ginkluotą Rusijos Federacijos/kitos šalies agresiją karo padėties metu“, – sakoma pranešime.

Anksčiau Aukščiausiosios Rados teisėsaugos komitetas pritarė įstatymo projektui Nr.7116 „Nė žingsnio atgal!“, kuriame Ukrainos baudžiamojo kodekso 111 ir 113 straipsniuose siūloma numatyti bausmę už valstybės išdavystę  ir sabotažą pagal karo padėtį. Visų pirma, kaip maksimalią bausmę siūloma įvesti 15 metų laisvės atėmimo bausmę arba įkalinimą iki gyvos galvos, privalomai konfiskuojant visą turtą.

 

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, per savaitę mūšiuose Ukrainoje žuvo 9000 priešo karių.

Be to, tarp įsibrovėlių nuostolių yra 217 tankų, 900 šarvuotų kovinių mašinų, 90 artilerijos sistemų, 42 daugkartinės raketų sistemos, 11 oro gynybos sistemų ir kitos įrangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: