A. Blinkenas patvirtino: NATO šalims uždegta „žalia šviesa“ siųsti naikintuvus į Ukrainą  (2)

Valstybės sekretorius Antony Blinkenas sekmadienį pareiškė, kad NATO narės turi teisę siųsti naikintuvus į Ukrainą, o JAV ir sąjungininkės toliau deda pastangas padėti Ukrainai apsiginti nuo Rusijos invazijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-06 A. Blinkenas patvirtino: NATO šalims uždegta „žalia šviesa“ siųsti naikintuvus į Ukrainą  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tam suteikiama žalia šviesa. Mes kalbamės su kolegomis Lenkijoje šiuo metu, kaip mes galėtume užpildyti jų poreikius, jeigu jie nuspręs suteikti naikintuvus Ukrainai. Ką mes galime padaryti? Kaip mes galime užtikrinti, kad jie gaus kažką, kas būtų vietoje lėktuvų, jeigu juos perduos Ukrainai?“

Baltųjų rūmų atstovas „CBS News“ sakė, kad J.Bideno administracija dirba siekdama galimybių užpildyti Lenkiją, jei ji nuspręstų perkelti lėktuvus į Ukrainą, tačiau pažymėjo, kad dėl tokio sprendimo kyla keletas klausimų, įskaitant tai, kaip lėktuvai galėtų būti sugadinti.

Žinią „Telegram“ kanale patvirtino ir Ukrainos Aukščiausioji Rada.

A.Blinkenas, anksčiau susitikęs su sąjungininkais Rytų Europoje, sakė, kad NATO šalys ir 7 grupės narės „dirba kartu“, kad padidintų spaudimą Rusijai, įskaitant papildomas sankcijas, kurios bus įgyvendintos artimiausiomis dienomis.

Rusijos invazija į Ukrainą buvo pasitikta vieningu Vakarų atsaku. JAV ir Europos sąjungininkai suteikė karinę ir humanitarinę pagalbą Ukrainai ir įvedė plačias sankcijas didžiausioms Rusijos finansinėms institucijoms, oligarchams ir aukščiausiems pareigūnams Maskvoje, įskaitant patį prezidentą Vladimirą Putiną ir užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą.

 

„Sankcijų poveikis jau pražūtingas“, – sakė valstybės sekretorius. „Rublio kursas smunka. Jų akcijų rinka uždaryta beveik savaitę. Matome, kad Rusijoje prasideda nuosmukis. Vartotojai negali įsigyti pagrindinių produktų, nes įmonės bėga iš Rusijos, todėl tai daro didelę įtaką.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(1)
(19)

Komentarai (2)