[Žinios trumpai] Vakarai svarsto Ukrainos vyriausybės emigracijoje planą – taip pat numatytas atvejis, jei Zelenskis negalėtų ištrūkti iš Kijevo  ()

JAV ir Europos pareigūnai diskutuoja, kaip Vakarai paremtų Ukrainos vyriausybę tremtyje, vadovaujamą prezidento Volodymyro Zelenskio, jeigu jam tektų palikti Kijevą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų diskusijos buvo įvairios – nuo paramos Zelenskiui ir galimybės aukščiausiems Ukrainos pareigūnams persikelti į Lvivą Vakarų Ukrainoje iki galimybės, kad Zelenskis ir jo padėjėjai bus priversti iš viso palikti Ukrainą ir sukurti naują vyriausybę Lenkijoje.

Diskusijos yra tik preliminarios ir sprendimai nepriimti, teigė šaltiniai.

Vakarų pareigūnai taip pat nedrąsiai diskutavo apie tremtyje esančią vyriausybę tiesiogiai su Zelenskiu. Jie pridūrė, kad buvo diskutuojama apie vieno ar kelių Zelenskio vyriausybės narių siuntimą į užsienį, kur būtų galima sudaryti vyriausybę, jei Kijevas patektų į rusų rankas ir Zelenskis nenorės arba negalės išvykti.

JAV ir Europos pareigūnai ankstyvosiomis karo dienomis tikėjo, kad Zelenskio persikėlimas į Lvivą gali būti įmanomas, nes nebuvo aišku, ar Rusija nusitaikys į Vakarų Ukrainą. Tačiau dabar, atsižvelgiant į dramatišką Rusijos eskalaciją per pastarąsias kelias dienas prieš civilius taikinius visoje Ukrainoje, jie nėra tokie tikri, kad Rusija nepagailės nė centimetro Ukrainos teritorijos.

 

JAV ir Europos pareigūnai anksčiau yra sakę Zelenskiui, kad yra pasirengę padėti jam evakuotis iš Ukrainos. Tačiau jis iki šiol atsisakė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: