[Žinios trumpai] Diplomatiniai šaltiniai teigia, kad iš viso yra šeši reikalavimai, kuriuos Rusija kelia Ukrainai  ()

Prie jau pažįstamų buvo pridėtas ir antros valstybinės kalbos reikalavimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-11 [Žinios trumpai] Diplomatiniai šaltiniai teigia, kad iš viso yra šeši reikalavimai, kuriuos Rusija kelia Ukrainai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybė agresorė Rusija Ukrainai iškėlė šešis reikalavimus nutraukti karą.

Juos paskelbė ZN.UA, remdamasis savo diplomatiniais šaltiniais. Penkios iš jų, kaip nori Kremliuje, turėtų būti įrašytos į Ukrainos Konstituciją.

Ko Rusija reikalauja iš Ukrainos (remiantis žiniasklaidos pranešimais):

  • Atsisakymas eiti į NATO. Neutralus Ukrainos statusas. Ukrainą užpuolusi Rusija pasiruošusi tapti viena iš saugumo garantų.
  • Rusų kalba yra antroji valstybinė kalba. Visų ją ribojančių įstatymų panaikinimas.
  • Ukrainos Krymo pripažinimas rusišku.
  • Ukraina turi pripažinti „DNR“ ir „LNR“ nepriklausomybę administracinėse regionų ribose (įskaitant dabar Ukrainos kontroliuojamas teritorijas).
  • „Denacizacija“. Ultranacionalistinių, nacių ir neonacių partijų bei visuomeninių organizacijų veiklos uždraudimas, galiojančių nacių ir neonacių šlovinimo įstatymų panaikinimas.
  • „Ukrainos demilitarizacija“. Visiškas puolamųjų ginklų atsisakymas.

Anksčiau ketvirtadienį užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba, reaguodamas į derybas su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, sakė, kad Rusija planuoja tęsti agresiją , kol Ukraina įvykdys savo reikalavimus, iš kurių vienas – pasiduoti.

 

Tuo tarpu Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailas Podolyak ragino žmones mažiau vadovautis Rusijos propaganda ir nepasitikėti informacija apie Rusijos reikalavimus. 

Apie tai jis parašė savo „Twitter“ paskyroje .

„Viskas, ką pastaruoju metu skaičiau apie Rusijos derybų „ultimatumus“ dėl statusų, teritorijų, kalbų, nacizmo ir pan., kelia tik suglumimą“, – sakė M. Podoljakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: