[Žinios trumpai] Tai gali būti pirmas rimtas NATO ir Rusijos konfliktas: Rusija žada atakuoti, NATO žada nesitraukti  (3)

Anksčiau NATO generalinis sekretorius Stoltenbergas įspėjo rusus dėl pasekmių Rusijos Federacijai, jei Aljanso narių vilkstines su ginklais Ukrainai užpuls Rusijos kariškiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konvojaus su karine NATO šalių pagalba Ukrainai tampa teisėtais Rusijos ginkluotųjų pajėgų taikiniais.

Tai per pirmąjį kanalą paskelbė užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas, cituoja TASS.

„Įspėjome JAV, kad organizuotas Ukrainos aprūpinimas ginklais iš daugelio šalių yra ne tik pavojingas žingsnis, bet veiksmas, paverčiantis atitinkamas kolonas teisėtais taikiniais“, – sakė jis.

Amerikos prezidentas Joe Bidenas per kitą savo kalbą Vašingtone kovo 11 d. pareiškė, kad JAV neplanuoja kariauti su Rusija . Tačiau Bidenas pabrėžė, kad NATO „gins kiekvieną savo teritorijos centimetrą“, net jei tai sukels III-ąjį pasaulinį karą.

Anksčiau NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas įspėjo rusus dėl pasekmių Rusijos Federacijai, jei Aljanso narių vilkstines su ginklais Ukrainai užpuls Rusijos kariškiai. RF ginkluotųjų pajėgų puolimo atveju „penktas straipsnis veiks“.

 

Kas tai yra NATO penktasis straipsnis

JAV žvalgybos bendruomenė baiminasi, kad Rusija bandys blokuoti ginklų tiekimą Ukrainos kariuomenei iš ES ir JAV oro antskrydžiais ar artilerijos apšaudymu.

Iš Vakarų atkeliaujantys ginklai iškraunami pasienio šalyse, pvz., Lenkijoje, ir siunčiami sausuma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(6)
(81)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: