[Karšta tema] Išeitis iš siaubingo karo? Kaip Austrijai buvo suteiktas neutralumo statusas: ar šis modelis būtų tinkamas Ukrainai – ir kiek skiriasi abi šalys? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Senas kareivis 2022-03-18 12:33
Įdomus straipsnis. Tas planas turi ir įdomių aspektų. PVZ. Yra toks LitPolUkr. Tokia brigada. Neturiu informacijos, ar ji kaip nors dabar gina Ukrainą. Kapituliacijos atveju, tektų brigadą išformuot. Ir kitų aspektų. Pvz. Tarkim, Ukraina priima sąlygą dėl neutralumo. OK. Ruskija išveda savo banditus. OK. O kaip kompensacija iš ruskijos pusės už žuvusius kelis tūkstančius Ukrainos karių bei keliolika tūkstančių civilių, bei sugriautus miestus? Teko skaityt, kad Ukrainos vyriausybė įvertino vien per dabartinį karą patirtus materialinius nuostolius - apie 560 milijardų. Žodžiu, man ramybės neduoda viena tokia frazė: ,,Ta šalis, kuri gali rinktis iš gėdos ir karo, pasirinkusi gėdą, gauna dar ir karą". Aš net neįsivaizduojau, ką daryčiau būdamas Ukrainos prezidentu. Jei Zelenskis pasirašys bet kokį dokumentą - papjaus ukrainiečiai. Jei nepasirašys - ruskiai papjaus ir jį, ir dar tūkstančius ukrainiečių. Tokios tokelės.
UTF16 2022-03-18 13:01
Ukrainos stojimas į NATO neturi absoliučiai nieko bendra su visa šita situacija, akių dūmimas ir tiek. Jeigu Putinas aiškiai sako, kad Ukraina yra Rusijos dalis, tai kokie čia dar gali būti neutralumai? Putinas ir prieš Ukrainą Europos Sąjungoj. Atseit ekonominis blokas kelia karinę grėsmę Rusijai? Dar sugalvoti šitaip reikia.
Kyborg 2022-03-18 18:12
Pati brigada kaip vienetas koviniuose veiksmuose tikrai nedalyvauja. Jeigu lietuvių ir lenkų batalionai priklausantys šiai brigadai būtų pasiųsti į Ukrainą tai reikštų pradėtą NATO karą su rusija. Ukrainos batalionai priklausantys šiai brigadai manau tikrai veikia. Vėlgi, ši brigada suformuota veikti tarptautinėse taikos palaikymo, humanitarinėse operacijose inicijuotose tarptautinių organizacijų tokių kaip UN.