[Karšta tema] Ką iš tikro planuoja Kinija? ES turi „labai patikimų įrodymų“, kad Kinija svarsto galimybę teikti karinę paramą Rusijai, skelbiama oficiali Kinijos pozicija po pokalbio su JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-03-19 10:11
Realiai turim jau 3 pasaulinį karą, nes Ukrainą remia visas civilizuotas pasaulis, o Rusiją Kinija. Tik tiek kad viskas vyksta Ukrainoje kol kas. Bet nereiškia, kad neišsiplės ir nepradės mėtyt atomines vieni ant kitų.
donatasv 2022-03-19 11:05
Pakvėpuoti į maišelį nieks niekur nesiplecia. Nato bijo kaip velnias kryžiaus putkinas.
bmk1245 2022-03-19 12:39
Benediktas 2022-03-19 12:49
Trumpas yra užverbuotas. Ukrainą jau būtų paimta greičiausiai, jei būtų Trumpas, nes būtų nesuteikęs tiek pagalbos ir neinformaves del puolimo. Zvalgyba nebutu padejusi. Nes Trumpas nesiklausydavo savo generolu, o Russia Today. O Europa be amerikos irgi greiciausiai nebutu tiek padejusi. Jei JAV būtų kitas nestabilios psichikos asmuo - būtų katastrofa, nes šiuo metu jau gal mėtytųsi atominėmis. Kol kas JAV elgiasi racionaliai, kad tiesiogiai nesikiša. Laikas mūsų visų sąjungininkas, viskas priklauso nuo ukrainiečių ir kokią pagalbą Rusijai gali suteikti Kinija. Neatmetu varianto, kad sankcijomis reikės dusinti ne tik Rusiją, bet ir Kiniją. Gali laukti labai didelis kainų augimas, taip jau yra. Tai vis tiek būtų geriausias variantas, nei mėtytis atominėmis. Bet geriau susitaikyti, kad atominės bus mėtomos. Nes Putinas pralaimėjęs karą su kariuomene, pereitų prie branduolinių bombų. Jei jo niekas nepašalins iki to laiko.
conjurer 2022-03-19 13:10
Kad tas kainų augimas yra totalus bullshit. Paimkim avalynę ar drabužius. Geri batai kainuoja 100+ eurų, geri drabužiai irgi panašiai. Jei dings prastos kokybės kinietiška produkcija, tai nereiškia, kad augs kainos, tai reiškia, kad bus pašalinta prastos kokybės produkcija, ir žmonėms reikės pirkti drabužius, kurie išlaiko ilgiau nei 2 mėnesius. Taigi ilgoje perspektyvoje kainos sumažės, nes bus pašalinta pigi produkcija, kurią nuolat reikia pirkti iš naujo. O kas labai nepasiturintys, galės eiti į "humankes". Maistą gauname iš vietinių šaltinių ar iš europos. Dėl to nesijaudinu. Elektronikos pirkimas, mano nuomone, gali palaukti. 12 metų senumo, aukštos klasės kompiuteris yra pajėgus atlikti daugybę modernių užduočių. Gali nusipirkti pigų naudotą, pilna skelbimų. 5 Metų senumo mobiliako turi užtekti 90% žmonių. Vėlgi pilna skelbimuose. Automobilių su pilnų auto vairavimu dar nėra, ir neaišku kada bus, todėl jose užtenka 10 metų senumo čipų, kurie valdytų kondicionavimo sistemą, ir kitas funkcijas. 4k video peržiūra centrinėje konsolėje gal ir nieko funkcionalumas, bet jis tikrai nėra būtinas, ir tik trukdo vairuoti. O kinijos sankcijos gali tik pabranginti elektronikos komponentus, (SMD, THT), bet ne čipus, kurie gaminami taivane, korėjoje ir JAV. Kurui taip pat yra alternatyvų, ir čia gal didžiausia problema, bet pagrinde dėl to kad daug šildymo sistemų yra iš XVIII amžiaus. Ir aš pilnai suprantu kad ekonomika gali nukentėti jei sumažės prekyba, ar atsiras bedarbystė. Bet reikia atsiminti kad pasaulis nėra vien saulė ir gėlės, gyvename trečiame pasauliniame kare, ir reikia pasiruošti dėl to nukentėti.
UTF16 2022-03-19 13:46
Čia daugiau energijos ir transporto kainos. Man už namų šildymą primokėti per mėnesį 100 € ne problema, bet yra didelis žmonių segmentas, kuris kiekvieną centą skaičiuoja. Ir aišku, išlaidas transportui turbūt irgi teks dvigubinti.
bmk1245 2022-03-19 13:52
For fucks sake, cojurer, įtraukit balalaiką į temą. Skambant kaip ruskių Solovjiovas, 1:1.
conjurer 2022-03-19 13:57
Transportas nėra brangus, jei nesinaudoji automobiliu. Ir jei kuro kainų augimas sumažins kamščių miestuose, bus tik geriau. O dyzelis žemės ūkiui ir taip yra kompensuojamas. Logistika gal pabrangs, bet nemanau kad daug. Laivai gabena milijardines siuntas. Nemanau kad mazutas sudaro didžiausią logistikos kainą.
bmk1245 2022-03-19 15:19
Ehhh... Kiek dviratuku privežiuosit grudų iš laukų?
UTF16 2022-03-19 16:51
Duonos kepalas kainuoja 1,5 €. Iš to 1,5 € tarkim (specialiai nesidomėjau, kiek tiksliai, bet primeskim iš lempos) 0,3 € sudaro išlaidos transportui. Šitą dalį reikės nuo šiol dvigubinti. Duona kainuos nebe 1,5 €, o 1,8 €. Ir taip absoliučiai kiekvienam produktui. Grikiai, kanarėlių lesalas, muilas, kompiuterių detalės, grindjuostės, durų staktos, samagonas. Absoliučiai viskas.
conjurer 2022-03-19 17:01
Yra batono už 19-22 centus. Įdomu kokią jo kainos dalį sudaro logistika. Manau žymiau pakils importuojamų prekių kainos, nes jų logistika ilgesnė. Bet koks lidl kuris naudoja pagrinde vietinę produkciją, daug neturėtų pabrangti vien dėl kuro kainos pakilimo.
Pumper 2022-03-19 18:13
Su matematika prastai pas tave. Net nei kuras ir pabrangtų dvigubai (ko dar nebuvo ir tikriausiai nebebus, nes naftos kaina stabilizuosis arba išvis nukris), į transportavimo kainą įeina vairuotojo atlyginimas, logistikos įmonės pelnas, transporto nusidėvėjimas ir kt. išlaidos, o pats kuras max 1/3 sudaro sudaro, todėl pagal tavo pvz. duona pabrangtų nuo 1,5€ iki 1,6€. Žymiai didesnė bėda bus grūdų trūkumas, nes Ukraina ir Rusija didelę dalį Europos aprūpindavo, ko dabar nebegalės padaryti.
bmk1245 2022-03-19 19:05
Būtent!.. Šiuo atveju, badausim, norim to ar nenorim. Nors... galima išgyvent pupelėmis/žirniais, jei yra..
UTF16 2022-03-21 18:43
Jeigu tos sankcijos neatsigręžtų visiem bumerangu, niekas dėl jų ir nemyžčiotų. Nežinau, kaip tu čia šitaip tiksliai ir užtikrintai apskaičiavai pabrangimą ir nematau čia nieko, kas ten būtų paprieštaravę matematikai. Ten buvo tik pavyzdys parodyti, kaip gali susidaryti pabrangimas (aš neturiu duomenų, kokią dalį sudaro kuras, tai aiškiai nurodžiau), o tu jį „nuneigei“ savo pavyzdžiu. Nu tarkim.