[Žinios trumpai] Skelbiama, kurios Vakarų įmonės ir toliau finansuoja Rusijos karą prieš Ukrainą: minimas ir Adidas, ir Volkswagen su BMW  ()

Škotijos parlamentarė Carol Monahan pažymėjo, kad šioje situacijoje padėti gali kiekvienas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-19 [Žinios trumpai] Skelbiama, kurios Vakarų įmonės ir toliau finansuoja Rusijos karą prieš Ukrainą: minimas ir Adidas, ir Volkswagen su BMW  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei 200 skirtingų įmonių paskelbė apie pasitraukimą iš Rusijos rinkos po Rusijos atakos prieš Ukrainą. Kai kurios stambios Prancūzijos ir Vokietijos įmonės nusprendė tęsti darbą Rusijoje.

Tai socialiniame tinkle „Twitter “ papasakojo parlamentarė iš Škotijos Carol Monahan .

Nors sankcijos apriboja Putino galimybes finansuoti jo kruviną karą, tačiau ne visi prie jų prisijungia savo noru.

Politikė įvardijo įmones, kurios Rusijos Federacijoje ir toliau uždirba „kraujo pinigus“, tarp jų:

  • „Leroy Merlin“ yra statybinių prekybos centrų tinklas, priklausantis prancūzų grupei „Adeo“. Įmonė savo veiklos stabdyti neplanuoja ir yra pasirengusi didinti produkcijos tiekimą į Rusijos Federaciją, tačiau jie perspėjo dėl kylančių kainų. Rusijoje yra daugiau nei 100 prekybos centrų.
  • „Danone“ – Prancūzijos įmonė Rusijos Federacijoje gamins pieno produktus ir kūdikių maistą, kad „patenkintų pagrindinius vietos gyventojų mitybos poreikius“. Tuo pačiu vadovybė sustabdė visus investicinius projektus. Investicijų apimtys per įmonės darbo Rusijos Federacijoje metus siekė daugiau nei 2,5 milijardo dolerių;
  • „Auchan“ – prancūzų korporacija neketina nutraukti veiklos Rusijoje ir toliau dirba „kaip įprasta“. Rusijoje yra daugiau nei 240 parduotuvių.
  • „Crédit Agricole“ – vienas didžiausių Prancūzijos bankų ir toliau dirba Rusijos Federacijoje. Finansų institucija laikinai sustabdė naujų projektų finansavimą, tačiau bankas toliau aptarnauja tarptautinius klientus Rusijoje. Bankų grupės turtas siekia apie 20 mlrd.
  • Vokietijos sportinės aprangos, avalynės ir aksesuarų gamintoja „Adidas“ uždarė parduotuves Rusijoje, tačiau savo gaminiais toliau prekiauja. Be to, moka atlyginimus darbuotojams iš buvusių 500 parduotuvių. Tuo pačiu metu „Adidas“ nustojo remti ir aprūpinti Rusijos futbolo rinktinę.
  • „Volkswagen“ - įmonės vadovybė konvejerius sustabdė tik dviejose įmonėse - Kalugoje ir Nižnij Novgorodo;
  • BMW – įmonė sustabdė automobilių gamybą Kaliningrado srities „Avtotor“ gamykloje;
  • Mercedes - įmonė ką tik sustabdė gamybą Maskvos srities Solnechnogorsko rajone.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(3)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: