[Žinios trumpai] Putinas net negalvoja baigti karą: Britų žvalgyba skelbia, kas slapta vyksta Rusijoje ir kaip į tai reaguoja samdiniai  ()

Rusijos Federacija Ukrainoje susiduria su „ilgalaikiais personalo praradimais“ ir reikalauja pastiprinimo iš visos šalies.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai liudija Gynybos ministerijos paskelbti JK žvalgybos duomenys, praneša Censor.NET su nuoroda į Lb.ua.

„Rusija imasi kviesti papildomus karius, kad kompensuotų personalo praradimus“, – sakoma JK žvalgybos vertinime.

„Tikėtina, kad Rusija labai stengiasi vykdyti puolamąsias operacijas nuolatinio Ukrainos pasipriešinimo akivaizdoje“.

Didžiosios Britanijos ministerija pranešė, kad Rusija perskirsto pajėgas net iš „savo Rytų karinės apygardos, Ramiojo vandenyno laivyno ir Armėnijos“ ir vis dažniau naudoja kitus kovotojų papildymo šaltinius – tai „privačios karinės kompanijos, sirai ir kiti samdiniai“.

„Tikėtina, kad Rusija bandys panaudoti šias pajėgas, kad išlaikytų okupuotas teritorijas ir išlaisvintų savo kovines galias, siekdama atnaujinti puolimo operacijas“, – sakoma JK žvalgybos vertinime.

Rusijoje vykdoma slapta mobilizacija: samdiniai verbuojami į privačias karines struktūras dalyvauti kare su Ukraina. Apie tai kalbėjo ir Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto liaudies deputatas Fiodoras Venislavskis.

„Nėra jokios atviros ar visuotinės mobilizacijos, yra slapta, – pažymėjo jis. – Nors jiems (samdiniams) žadamas atlyginimų lygis netenkina tų, kurie būtų pasirengę kovoti vien dėl pinigų, tuo labiau, suprasdami visą vaizdą. Ir šie samdiniai puikiai žino, kas jų laukia, nes supranta, kiek yra realių nuostolių. Ir kariauti su Ukraina jie labai nelinkę.“

 

Liaudies deputatas įsitikinęs, kad artimiausiomis dienomis ar savaitėmis įvyks „lūžio taškas“: rusai žino tikrąjį Rusijos kariuomenės nuostolių skaičių.

„Ir tai gali turėti įtakos kartu su kasdien didėjančiomis sankcijomis ir tarptautiniais teismų sprendimais“, – pridūrė V. Venislavskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(83)
(6)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: