[Žinios trumpai] Įsakyta apgaulės būdu į karą Ukrainoje vilioti sirus: šie sužinoję realybę jau deda į kojas  ()

Sirijos kovotojams žadama, kad jie vykdys policijos funkcijas okupuotose teritorijose, tačiau iš tikrųjų jie dalyvauja karo veiksmuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos vadovybei Sirijoje buvo nurodyta kasdien į karą Ukrainoje pasiųsti iki 300 kovotojų.

Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinis žvalgybos direktoratas.

„Rusijos karinės bazės Chmeimimas vadovybei buvo nurodyta kasdien į Ukrainą nusiųsti iki 300 kovotojų“, – sakoma pranešime.

Tuo pat metu kovo 15 d. į Rusiją iš Chmeimimo karinės bazės (Sirijoje) buvo išsiųsta 150 samdinių dalyvauti karo veiksmuose prieš Ukrainą.

„Ukrainos karinės žvalgybos duomenimis, artimiausiu metu iš Sirijos į Rusiją ir Baltarusiją planuojama perkelti ginklus, karinę techniką ir kitus išteklius Rusijos okupacinėms pajėgoms aprūpinti. Sirijos prezidentas Basharas al Assadas pažadėjo aprūpinti Rusiją 40 000 kovotojų karui Ukrainoje“, – sako skautai.

„Verbavimo metu samdiniams žadama, kad jie atliks išimtinai policijos funkcijas tvarkai okupuotose teritorijose atkurti, tai yra grynai policijos funkcijas. Tačiau pastaruoju metu tarp samdinių pradėjo sklisti informacija apie tiesioginį dalyvavimą karo veiksmuose prieš Ukrainos kariuomenę. Tai gerokai sumažino „sirų kovinę dvasią“, sakoma pranešime.

Tuo pat metu į Chmeimimo karinę bazę neseniai iš Rusijos atvyko daugiau nei 30 kovotojų, kurie buvo sužeisti mūšiuose prieš Ukrainos gynėjus.

 

„Tai neigiamai paveikė kitų samdinių moralinę ir psichologinę būseną ir lėmė, kad dalis jų atsisakė dalyvauti karo veiksmuose. Tarp Sirijos kovotojų buvo net savęs žalojimo atvejų. Kai kurie samdiniai svarsto galimybę būti išsiųsti į Rusiją ir Baltarusiją kaip galimybę tolimesniam dezertyravimui ir nelegaliai migracijai į ES šalis“, – sakoma žvalgybos pranešime.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, Ukrainos žvalgybos pareigūnai pranešė, kad Rusijos Federacija Sirijoje atidarė 14 samdinių verbavimo centrų ir papildomai renka kovotojus iš Libijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: