[Žinios trumpai] Ukraina ieško karinės sąjungos su branduolinį ginklą turinčia valstybe - įvardijo galimą kandidatę  ()

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius teigė, kad galimam karui Vyriausybė ruošėsi nuo praėjusių metų lapkričio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina turi sudaryti naują gynybinį aljansą, kuriame turi būti šalis, kuriai priklauso branduoliniai ginklai: šiandien tai yra Didžioji Britanija.

Tai pareiškė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Aleksejus Danilovas, praneša Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos spaudos centras.

Jis taip pat tvirtina, kad A. Lukašenkos teiginys, jog į jo šalį neva pataikė raketa „Točka-U“ iš Ukrainos teritorijos, yra visiška nesąmonė.

„Esame civilizuota tauta, nežudome vaikų ir moterų, o giname savo žemę. Mūsų turimais duomenimis, didžioji dauguma Baltarusijos kariškių atsisako stoti į karą rusų pusėje. Baltarusiai mato, kad šiandien mūsų kariuomenės, mūsų visuomenės dvasia yra didžiulė. Be to, jie mato, kiek iš Ukrainos atvežama rusų lavonų ir sužeistųjų“, – sakė Danilovas.

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius įsitikinęs, kad visas pasaulis jau supranta, kas vyksta Ukrainoje.

„Deja, ne visos šalys reaguoja adekvačiai. Bet mes laimėsime. Prisiminkite, kaip kai kurios šalys elgėsi prieš Antrąjį pasaulinį karą. Jiems svarbios ne demokratinės vertybės, o pinigai. Pirmiausia jie užmerkė akis prieš Krymo užgrobimą, o vėliau ir dalies Luhansko bei Donecko sričių okupaciją. Neįmanoma nugalėti priešo be jėgos panaudojimo ir esame labai dėkingi mums padedančioms šalims. Tačiau yra tokių, kurie mus paliko sunkią akimirką. Jų taip pat neužmiršime“, – sakė jis.

 

Danilovas taip pat teigė, kad krūva tarptautinių organizacijų, sukurtų po Antrojo pasaulinio karo, nieko nedaro, o tik išreiškia susirūpinimą.

„Ukraina turi sudaryti naują gynybinį aljansą, į kurį turi būti įtraukta šalis su branduoliniais ginklais. Šiandien tai yra Didžioji Britanija“, – pridūrė jis.

 

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius teigė, kad galimam karui Vyriausybė ruošėsi nuo praėjusių metų lapkričio.

„Mes derėjomės su partneriais dėl ginklų tiekimo, įgyvendinome įstatymą „Dėl nacionalinio pasipriešinimo“. Ir ši pagalba buvo labai naudinga, ypač pirmosiomis karo dienomis“, – sakė Danilovas.

Jis teigė, kad Rusijos kariuomenės veiksmai Ukrainoje „peržengia sveiko proto ribas“.

„Jie net nesirūpina savo mirusiais. Jiems žmogaus gyvybė nieko verta. Tokia šalis, tokie vadovai“, – reziumavo Danilovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: