[Žinios trumpai] Rusija jau bijo siųsti savo lėktuvus į Ukrainą, tas pats laukia ir raketų  ()

Rusija pagrindines pastangas dės į „Iskander“ tipo balistinių ar sparnuotųjų raketų smūgius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjo Aleksejaus Arestovičiaus, Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra tam pasiruošusios ir numuša pakankamą dalį šių raketų.

„Karinė-politinė šalies vadovybė – gynybos pajėgų vadovybė, prezidentas, vyriausybė kontroliuoja situaciją“, – pabrėžė jis.

Anot Arestovičiaus, priešas savo pagrindines pajėgas nukreipė į Mariupolį ir Nikolajevą.

„Kijevas, Sumai, Černigovas, Charkovas – jie ginasi ir vykdo taktinės reikšmės vietinius veiksmus“, – sakė Arestovičius.

Jis pridūrė, kad priešas jau trečią dieną stengiasi nenaudoti savo lėktuvų Kijeve, Charkove, Sumuose ir Nikolajeve arba tai daro ribotai.

„Kodėl taip nutiko?... Priešas aplink mus surinko 500 savo kovinių lėktuvų, bet Federalinė oro transporto agentūra nepajėgi atlikti sudėtingų oro operacijų. Tam reikia ilgų metų mokymų ir daug pinigų, kurių jie neturi“, – sakė Arestovičius.

Jis aiškino, kad oro antskrydžius vykdė pavieniai lėktuvai, vienu metu du lėktuvai arba daugiausiai 4-6 lėktuvai. Tuo pat metu Ukrainos kariuomenė jau numušė 83 lėktuvus.

 

„Jie jau panaudojo 120-150 lėktuvų iš 500, pusė jų jau dingo, o daugiau nebus. Vienintelės sritys, kur priešas dabar koncentruoja oro antskrydžius, yra Jungtinių pajėgų operacijos zona ir Mariupolis. Bet mes imamės priemonių tai turėtume sušvelninti situaciją ir ten, ypač dėl smūgių iš oro“, – sakė Arestovičius.

Arestovičius pabrėžė, kad ukrainiečiai gali didžiuotis savo gynybinėmis pajėgomis, kurios demonstruoja geriausius karinio meno pavyzdžius pasaulyje.

„Mūsų oro pajėgos, oro gynybos pajėgos, kurioms egzistuoti geriausi pasaulio ekspertai davė tris valandas, jau 20 dieną numuša Rusijos lėktuvus. Vos per parą buvo numušti keli orlaiviai, sraigtasparniai, sparnuotosios raketos ir panašiai. Žinoma, jei jie mums padės naujausia ginkluote ir įranga, priešui bus dar blogiau“, – pridūrė jis.

 

Jis pažymėjo, kad priešas pagrindines pastangas dės į „Iskander“ tipo balistinių ar sparnuotųjų raketų smūgius.

„Turime būti tam pasiruošę. Mikliai numušame pakankamą skaičių šių sparnuotųjų raketų“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(0)
(97)

Komentarai ()

Susijusios žymos: