[Žinios trumpai] Tai gali išgelbėti gyvybę! Dviejų sienų taisyklė: kokia saugiausia vieta namuose sprogimo atveju  ()

Dviejų sienų taisyklė: kokia saugiausia vieta namuose sprogimo atveju?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviejų sienų taisyklė gali išgelbėti jūsų gyvybę, jei namą užklups sprogimo banga.

Nuo vasario 24 dienos Ukraina kariauja su Rusija. Rusijos kariuomenė dažnai apšaudo gyvenamuosius pastatus, meta ant jų bombas ir raketas. Ukrainiečiai nuo apšaudymo slepiasi slėptuvėse ir rūsiuose, tačiau ne visos slėptuvės yra saugios. Tokiu atveju jūsų namai taps patikimesniu išsigelbėjimu.

Kokios slėptuvės nėra laikomos saugiomis

Daugelis oficialių slėptuvių yra netinkamos realiai grėsmei. Tai ypač pasakytina apie gyvenamųjų pastatų rūsius. Kai kurios slėptuvės ne tik neišgelbės jūsų per karą, bet netgi gali tapti jūsų kapu. Saugi slėptuvė turi atitikti kelis reikalavimus.

Slėptuvėje turi būti bent du išėjimai priešingose ​​sienose. Jei viename iš išėjimų įvyksta gaisras ar užsikimšimas, žmonės gali išeiti per antrąjį. Jei sąlygos nebus įvykdytos, žmonės bus įstrigę. Slėptuvėje turėtų būti nepriklausomas vandens tiekimas ir vėdinimas, kuris nepriklauso nuo elektros energijos namuose.

Šių reikalavimų neatitinkančios slėptuvės yra labai pavojingos. Jose gali mirti po griuvėsiais. Jei gerai įrengta slėptuvė yra toli, kritiniu momentu galite pasislėpti namuose.

Dviejų sienų taisyklė namuose

Dviejų sienų taisyklė apibūdina saugią vietą namuose, kur galite pasislėpti nuo šūvių ir sprogimų. Tarp žmogaus ir gatvės turi būti bent dvi sienos, o jei daugiau – dar geriau. Pirmoji siena gauna sprogimo bangą – gali įgriūti langas arba visa siena. Antroji siena sulaiko griuvėsių fragmentus.

 

Taigi saugiausia vieta namuose – kambarys už dviejų sienų nuo gatvės be langų. Tai gali būti koridorius, prieškambaris arba vonios kambarys, jei jis yra buto viduje. O pavojingiausios patalpos yra šoninės. Viršutiniuose aukštuose taip pat nesaugu.

Ar saugu laiptinėse, priklauso nuo namo tipo. Monolitiniai namai turi tvirtas sienas, galima pasislėpti jų laiptinėse. Tačiau blokiniai namai nėra tokie stabilūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()