[Žinios trumpai] Ukraina pradeda kontrpuolimą, kuris „radikaliai keičia“ situaciją: rusų pajėgos nesugeba užimti Kijevo, todėl gali imtis radikalių priemonių  ()

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktika tinkamai išnaudojo Rusijos manevro stoką, sužlugdydama Rusijos veržimąsi į priekį ir padarydama didelių nuostolių įsiveržiančioms pajėgoms“, – sakoma JK gynybos ministerijos naujausiame pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento patarėjas Mykhailo Podolyakas sakė, kad Kijevui pradėjus kontrpuolimą „keliose operacijų zonose“, tarp Ukrainos ir Rusijos pajėgų įvyko „radikalūs pokyčiai“.

Kitas prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius sakė, kad Ukrainos pajėgos vykdo nedidelio masto atsakomąsias atakas keliais frontais.

Padėtis „pagrindiniuose karštuosiuose taškuose“ nepasikeitė, sakė jis, ir „neturi jokių šansų pasikeisti, nes Rusija išnaudojo savo išteklius“.

Rusijos kariai ir toliau šaudo raketomis į Ukrainos taikinius, o maždaug du trečdaliai raketų smogia į civilius pastatus ir infrastruktūrą, tvirtino M. Arestovičius.

Tuo tarpu JK gynybos ministerija pareiškė, kad Ukraina „puikiai išnaudoja“ Rusijos pajėgų „manevro stoką“ ir daro didelių nuostolių. Maskva taip pat stengiasi įveikti „iššūkius“, kuriuos kelia Ukrainos reljefas, pridūrė ji.

Buvęs Didžiosios Britanijos kariuomenės karininkas generolas seras Richardas Barronsas „Sky News“ sakė, kad Rusija vis dar stengiasi sutelkti pajėgas aplink Kijevą ir turi problemų su savo žmonėmis ir logistika.

 

Rusijos pajėgos „abejoja savo gebėjimu sėkmingai kovoti dėl Kijevo, išskyrus jo sugriovimą“, pridūrė jis, paaiškindamas, kodėl Maskva suintensyvino sostinės apšaudymą.

Tačiau nors Ukrainos pajėgoms sekasi „tikrai gerai“, jos vis dar neturi galimybių visiškai pašalinti rusų, sakė jis.

Jis tikisi netrukus pamatyti „didesnį rusų Kiijevo puolimą“, kuris gali būti labai destruktyvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: