[Žinios trumpai] Ukraina gaus naujausias ir galingas oro apsaugos sistemas - JAV papildomai paskyrė dar 800 milijonus dolerių  ()

Nauja pagalba numato lėšas, skirtas pirkti ginklams numušti Ukrainos oro erdvėje skraidantiems Rusijos lėktuvams ir sraigtasparniams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas paskelbė apie 800 mln. USD saugumo pagalbą Ukrainai.

Pasak UNIAN korespondento, Bidenas tai pasakė per vaizdo žinutę Baltuosiuose rūmuose.

Visų pirma, JAV prezidentas eteryje pasirašė atitinkamus dokumentus, skirtus Ukrainai gynybos įrangai įsigyti už 800 mln dolerių. Apskritai per praėjusią savaitę paskelbta JAV pagalba Ukrainai pasiekė 1 mlrd.

Bidenas pažymėjo, kad praėjusį šeštadienį jo administracija davė leidimą skirti dar 200 milijonų dolerių nuolatiniam ginklų ir amunicijos tiekimui Ukrainai.

„Dabar aš vėl naudojuosi savo prezidentinėmis galiomis, kad suaktyvinčiau papildomą saugumo pagalbą, kas toliau padėtų Ukrainai atremti Rusijos puolimą. Tai papildoma 800 mln. dolerių parama. Nedelsiant turi būti perduota įranga iš mūsų Gynybos departamento Ukrainos kariuomenei, kad padėtų jiems kovoti su šia invazija“, – sakė Bidenas.

JAV prezidentas padėkojo Kongresui už paramą šių lėšų skyrimui.

 

„Šis naujas paketas pats savaime suteiks precedento neturinčią pagalbą Ukrainai. Numatyta 800 priešlėktuvinių sistemų, užtikrinančių, kad Ukrainos kariuomenė galėtų toliau stabdyti jos žmones atakuojančius lėktuvus ir sraigtasparnius bei apsaugoti Ukrainos oro erdvę“, – sakė Bidenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: