[Žinios trumpai] Ukraina smogė atgal: kartu su Rusijos sraigtasparniais sunaikino okupuotą Chersono karinę oro bazę (Foto, Video)  ()

Palydovinėse nuotraukose matyti, kad per Ukrainos ataką prieš Rusijos pajėgas netoli Chersono buvo sunaikinti keli orlaiviai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palydovinės „Planet Labs“ nuotraukos, patvirtina, kad Ukrainos pajėgos apgadino ir sunaikino daugybę Rusijos sraigtasparnių bei pridarė kitokios žalos šiandien per ataką Chersono oro bazėje pietinėje šalies dalyje. Tai jau antras didelis Ukrainos išpuolis šioje bazėje.

Palydovines nuotraukas galite pamatyti čia.

Rusijos pajėgos pirmą kartą pareiškė, kad prieš maždaug dvi savaites perėmė Chersono, kuris yra strategiškai svarbioje vietoje šiaurinėje Dniepro upės pakrantėje, kontrolę.

Vaizdai buvo padaryti 2022 m. kovo 15 d. 11.35 val. UTC arba 13.35 val. vietos laiku. Vienoje nuotraukoje aiškiai matyti keli dideli ugnies židiniai, įskaitant degančius sraigtasparnius. Tiršti juodi dūmai, sklindantys iš įvairių taškų, gali užgožti papildomą žalą, kuri nėra matoma.

 

 

 

Atrodo, kad po dūmų stulpu dega ir kiti gaisrai, o tai rodo, kad pagrindinė bazės infrastruktūra taip pat buvo pažeista arba sunaikinta.

Anksčiau socialinėje žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad Ukrainos pajėgos panaudojo nepatikslintus ginklus, kuriais smogė Chersono oro bazei. Internete taip pat pasklido nuotraukos ir vaizdo įrašai, kuriuose matyti iš objekto kylantis didelis juodų dūmų stulpas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: