[Žinios trumpai] JK perdavė Ukrainai moderniausias nešiojamų priešlėktuvinių raketų sistemas „Starstreak“ – tai greičiausios pasaulyje trumpojo nuotolio „žemė-oras“ raketos  ()

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija perdavė Ukrainai nešiojamų priešlėktuvinių raketų sistemų „Starstreak“ partiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-28 [Žinios trumpai] JK perdavė Ukrainai moderniausias nešiojamų priešlėktuvinių raketų sistemas „Starstreak“ – tai greičiausios pasaulyje trumpojo nuotolio „žemė-oras“ raketos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Censor.NET, tai interviu „The Mail“ pareiškė gynybos ministras Benas Wallace'as, rašo „European Truth“.

Wallace'as sakė, kad pirmiausiai Ukrainos kariuomenė buvo apmokyta ir dabar jau galės naudoti „Starstreak“. Jis pridūrė, kad Didžioji Britanija „daro daugiau nei bet kas kitas“, kad padėtų Ukrainai.

„Viena didžiausių problemų yra ta, kad kuo daugiau tobulini ginklų sistemas, tuo daugiau reikia išmokyti jomis naudotis, todėl daugiausia dėmesio reikėtų skirti rusiškos ar sovietinės technikos paieškoms. Aprūpinimas vien britų tankais tikrai neveiks“, – sakė Wallace'as.

 

„Starstreak“ – britų nešiojama priešlėktuvinių raketų sistema, skirta žemai skraidantiems priešo sraigtasparniams ir lėktuvams sunaikinti. „Starstreak“ laikoma greičiausia pasaulyje trumpojo nuotolio „žemė-oras“ raketa. „Starstreak MANPADS“ gali pataikyti į oro taikinius iki 5 km aukštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: