[Žinios trumpai] Neįtikėtina, galutinai pamišo visa valstybė? Rusai komentaruose tiesiog putoja dėl atsitraukimo nuo Kijevo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-03-30 11:06
Nesveiki jie tikrai. Apnuodinti protai Kremliaus propogandos. Gaila žmonių. Ir gaila, kad jie palaiko Kremliaus rėžimą, kuris neduoda ramybės žmonėms, kitose valstybėse. Kai viskas baigsis, propagandistai, kurie sąmoningai tai daro už pinigus, turėtų būti ilgam pasodinti.
kestutisz 2022-03-30 11:56
Ką pasodinti ir kur? Visus bibliotekos, kad kažkiek knygas* paskaitytų, o ne tik tv pažiūrėtų? Jau čia kažkur buvau įmetęs minias džiaugsmingų žmonių kurie 90'taisiais veržėsi į vakarus, na bent jau pirmą makdaką. Jie gi jau turėjo užaugt, būt visuomenės stuburu. Turėjo net filmų matyt, pvz Обитаемый остров (tokia vietinė 2009 kompiliacija iš visokių 1984, taipogi krūvos ten scifi - ir ten yre net vienas prie vieno kovos scena kur užzombinti kareivukai senų tankų kolonomis puola priešą). * o kokias knygas? Nėra ten daug tokios "revoliucinės" literatūros, o ir pas mus nėra mėgiama sava nuomonė tad na negalėtume kažko pasiūlyti.
gytis13 2022-03-30 13:08
O kas jiems beliko? Pamenu kaip prie ruso gyvenom, tai paklausydavom pirmiausiai "Amerikos balso" po to 'Panoramos" ir "Vremia" ir daugmaž aišku buvo kaip pasaulis gyvena. O dabartiniai rusai turbūt net to nesugeba, pakanka"Vremia" nors galimybės nepalyginamai didesnės. Visgi ruskis buvo mums okupantas, taigimums paprasčiau buvo suprasti kas priešas ir kas tiesa, o rusams tai sunkiau.
Šaras 2022-03-30 13:28
Rusai internetą turi ir puikiai juo naudojasi. Visokius CNN, BBC ir pan tik karo metu pradėjo blokuot. Tai sakyt, kad rusai mato tik propagandą yra melas. Jie viską mato ir žino, bet renkasi tikėt tuo, kas jiems patogiau. Supuvęs mentalitetas ir tiek.
kestutisz 2022-03-30 13:32
Tai jie gal ir gali manyti ką nori, bet reaguoti - jau nebe. Gali sėsti už nevietoj uždėtą like'ą, tad aktyviai ir reiškiasi tik vadinama dvaro šunauja. Žodžiu turime unikalią galimybę stebėti kulminaciją to režimo kurio link einama su kiekvienu, net ir mažiausiu, draudimu/cenzūra. Ar tai prievartinė vakcinacija, ar prievartinis žaliasis kursas - kas tik nori, bet kuri tema, kuria sakyti savo nuomonę yra pavojinga. Ir ypač dabar dėl karo. Net pažiūrėkit prie progos kaip pačių ukrainiečių yra pateikiama info - parodoma ru propaganda, pakomentuojama, parodoma iš kitos pusės ir tai veikia kur kas geriau nei išvis blokavimas (arba tiksliau galvos kišimas į smėlį). Dabar pažiūri kokias vietines "žinias" - ten išvis nepamatysi skirtumo tarp to kurį kanalą įsijungei, nes visi tik nuskaito vieną tekstą, be jokių asmeninių analizių.
HardAxe 2022-03-30 13:41
kiek rusų kalba angliškai? Buvau kelis kartus padėti ukrainiečių pabėgėliams organizuotis, tai gal koks 1/100 gali angliškai susikalbėti. Lietuvių tikrai daugiau moka anglų kalbą bent tokiam lygyje, kad minimaliai susikalba. Bet kiek musiškių žiūri CNN/BBC ir t.t.? Aš galiu žiūrėti švediškas žinias ir skaityti švediškas naujienas, bet mieliau skaitau lietuviškus straiosnius - mažiau vargina. Kitas dalykas, tai kiek % rusų realiai palaiko tą karą? Komentarų prieš karą rašyti negalima, tai matosi tik palaikantys. Ar tai 1% tautos ar 50%, vaizdas mum atrodys toks pat. Ypač kai mes gaunam taip pat tik selectivią informaciją. Ir taip, aš asmeniškai manau, kad yra daug palaikančių karą. Bet jei ir nebūtų - informaciją gautume tą pačią.
Gastonio 2022-03-30 13:59
O kaip dėl švedų žiniasklaidos? Panaši situacija? Kaip su nešališkumu ir selektyvumu? Ar dėl Švedijos neutraumo yra/jaučiasi kažkokia įtaka tam? Ši šalis juk viena iš tų "tikrų" demokratijų, mažas korupcijos lygis.
Šaras 2022-03-30 14:27
O kažkas draudžia mokytis? Online žaidimuose pilna rusų, kur visi, išskyrus juos, kalba angliškai. Bet jiems to nereikia, jie gi "pranašesnė" tauta. Mentalitetas, ne putinas, ne televizija, ne dar kas.
iPienius 2022-03-30 15:51
CNN propoganda yra baisesne nei rusijos. niekad nepamirsiu, kaip CNN pakeite Joe Rogan veido spalva, kad atrodytu labai sergantis. o kur dar daugybe kitu nesamoniu ir melavimu. BBC, MSNBC ir kiti siek tiek geresni, bet irgi negalima pasitiket 100%. https://www.youtube.com/watch?v=ZvBWMENiVsk
LinasB. 2022-03-30 16:34
Kiekviena pusė daugiau ar mažiau skleidžia propagandą ir nuteikinėja visuomenę tam tikrais klausimais. Bet jei tavo valdžia uždraudžia svetimą spaudą, mediją ir už komentarą sodina 15kai metų.. keista jog kaikuriem žmonėm nekyla jokių klausimų "jog čia kažkas negerai". ++ Kai tavo šalies geriausi draugai yra Sirija, Šiaurės Korėja, Eritrėja, Baltarusija, Afganistanas. Atsispindi ir posakis "Pasakyk kas tavo draugai - pasakysiu kas Tu".
HardAxe 2022-03-30 16:38
turėtum būt labai naivus, kad gyvendamas Rusijoj nesuprastum kas darosi. Ne tiek daug laiko praėjo, kai turėjo(m) lygiai tą pačią tvarką. Bet įdėjinių komunistų buvo visais laikais, ko jiem neraganėti dabar?
IceBullet 2022-03-30 22:56
Seniai sakiau - sutikes rusa gali ramia sazine duoti jam i snuki, nes tikrai bus uz ka.
SPeed_FANat1c 2022-03-31 15:33
kai tiek pykcio jie sukelia, tai man tai negaila tu siuksliu, slyksynes. Banditu klanas. Man tai gaila jei Ukraina sutinka su neutralumo statusu, noreciau kad visus orkus ten isvalytu ir ju mesa panaudotu gyvunam serti ir negaletu jie jokiu ten reikalavimu kelti. Nu bet tegu nato expertai sprendzia kaip geriausia, ar duot ginklu ar ne, bet kol kas toks vaizdas kad bent jau kol pas Ukrainiecius yra noro gintis, tai tol ir duot kad jie parodytu tiem siukslem kur veziai ziemoja. Jau tokiu atmatu privise tai siaubas. Susikalbet negalima, kaip su muse kokia. Gedytusi uz savo valdzia, suprantu kad nuverst sunku, o db jie ne tai kad gedijas, o dar palaiko. Mazai dar sankciju gavo vadinas. Vakarai irgi labai ziuri ekonomiskai kad nenukentet. Nu jo reik ir ekonomiskai nenukentet, nes is kur tada pirksi ginklus kad duot i kaulus vatnikui. Gaila tu nebent kurie eina protestuot ir i kalejima atsiseda.