[Žinios trumpai] Neįtikėtina, galutinai pamišo visa valstybė? Rusai komentaruose tiesiog putoja dėl atsitraukimo nuo Kijevo  (13)

Antradienį Ukrainos-Rusijos derybose pasiektas progresas. Rusija paskelbė drastiškai mažinanti karinių veiksmų prie Kyjivo ir Černihivo apimtis. Nors Vakaruose ir Ukrainoje tai sukūrė nedrąsaus optimizmo, Rusijoje tai sukėlė didelį pyktį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neaišku, ar ketinimai mažinti karinių veiksmų apimtis prie šiaurinių Ukrainos miestų yra rimti. Vakar naktį Kyjivas buvo apšaudytas stipria artilerijos ugnimi. Britų žvalgyba skelbia, kad rusų daliniai iš tikrųjų atsitraukia į Baltarusiją, tačiau tai gali būti persigrupavimo pradžia. Kyjivą apsupti bandę kariai yra pavargę tiek fiziškai, tiek morališkai. Jų daliniai patyrė didelių nuostolių, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos netoli Kyjivo jau įvykdė kelias sėkmingas kontrapuolimo operacijas. Kitą mėnesį Rusijoje prasideda naujas karių šaukimas, o Ukrainos žvalgyba praneša apie agresoriaus šalyje galimai planuojamą dalinę rezervistų mobilizaciją. Taigi, nors derybose buvo paskelbta, kad Rusija mažins karinius veiksmus prie Kyjivo ir Černihivo, optimizmas šioje srityje turi būti saikingas, nes gali būti, kad taip tiesiog vadinamas persigrupavimas. Tai iš dalies patvirtino ir Rusijos diplomatai, kurie pabrėžė, kad drastiškas karinių operacijų mažinimas nėra atsitraukimas ar ugnies nutraukimas.

Tačiau žinia buvo tokia ir ją žurnalistams pranešė Rusijos delegacijos atstovai. Tačiau po tuo pranešimu buvo galima pamatyti kylančią rusų pykčio bangą - komentarai tiesiog suputojo nepasitenkinimu, kad Kyjivas nebuvo užimtas.

„Na va“, „Išdavystė“, „Ką tai reiškia“, „Kodėl? Putine, mes buvome pasiruošę pakentėti!!! Ar ir naciams būtumėte suteikę šansą?“, „Koks siaubas“, „Kvepia išdavyste“, „tauta nesupras!!!“, „Vėl 2015!“, „Kokio velnio! Jokių nuolaidų išgamoms!!!“ ir taip toliau. Didesnis komentarų rinkinys čia.

 

Nors dėl Ukrainos invazijos įprastai kaltinamas Putinas, šį karą palaiko didelė Rusijos visuomenės dalis. Užgniaužus nepriklausomos žiniasklaidos priemones, uždraudus protestus ir visiškai sužlugdžius opoziciją, visuomenė buvo įtikinta, kad Ukrainą valdo neonaciai, o šalies puolimas buvo neišvengiamas dėl menamo NATO spaudimo.

(16)
(12)
(4)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: