[Žinios trumpai] Tai ne pokštas: Rusija galės stoti į NATO

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-04-08 15:44
Visada sakiau, kad Rusijai geriausia stoti į NATO. Ir nustot juo gąsdinti savo žmones, o užsiimti ekonomika. Tas tik nebuvo įmanoma su Peterburgo banditais. Juk viskas tik tam, kad banditai galėtų ilgiau išbūt valdžioje ir vogt, niekeno netrukdomi. Visos idealogijos buvo bandomos kurti tik dėl priešų radimo.
IceBullet 2022-04-08 16:33
Visada sakiau, kad rusijai geriausia ismirti. Tuo paciu nustot gasdinti normalius zmones.
Giedriax 2022-04-08 16:54
Nematau jokių priežasčių, kodėl Rusija turėtų norėti įstoti į Nato. 1. Rusijos niekas nesiruošia pulti. Kam stoti į gynybinį aljansą jei nėra priešų? 2. Rusijos kaimynai - nebranduolinės šalys su gan nedinelėmis karinėmis pajėgomis (išskyrus Kiniją) 3. Rusija ir Kinija palaiko ekonominius, politinius ryšius. Kinija neplanuoja karinės agresijos prieš Rusiją. 4. Baltarusija, Serbija, Kazachstanas, Vengrija ir dar keletas kitų šalių labai myli Rusiją. Rusijai įstojus į Nato šie santykiai gali atšalti. 5. Rusija yra įkūrusi CSTO - analogų pasaulyje neturintį gynybinį aljansą (Rusija, Baltarusija, Kazachstanas ir kai kurios kitos šalys)
Benediktas 2022-04-08 16:57
Realiai tai taip, bet Putino rėžimas grynai ant to laikosi, kad NATO yra priešas. Iš propagandos šito dalyko neatimsi. Kur garantija, kad kitas caras vėl tuo nesinaudos. Paklausk eilinio ruso, kas yra didžiausias Rusijos priešas. Su 99% tikimybe atsakys, kad NATO. Ir turim problemą, kaip dabar. Įstojus į NATO nebeliktų tokios opcijos, rusai galėtų miegoti ramiai. Ir nuo Kinijos ramiau būtų, jei jai kiltų minčių dėl žemių.
IceBullet 2022-04-08 17:23
Hipotetinis scenarijus: rusija NATO, kinija nusprendzia pasiimti sibira - kiek lietuviu vaziuos ten ginti rusijos? Tokiam dalykui ivykti nuo siandien bent 200 metu turi praeiti, su salyga, kad rusija bus geras suo.
Benediktas 2022-04-08 17:33
Nevažiuos juk nuo sofos niekas. Važiuos pasiruošę kariai. Tam bus pratybos, strategija, įsipareigojimas ir t.t. Jei NATO bus striprus, vargiai ar norės pulti Kinija. Nevertės.
HardAxe 2022-04-08 17:39
Stojant į nato, kaip ten su visom ginčytinom teritorijom? Suomijos/Gruzijos/Japonijos/Ukrainos ir t.t. pasieniuose? Taip niekada nenutiks. Nebent Rusija subyrės į mažas dalis ir kažkuri viena įstos. Pvz Baltarusija.
Benediktas 2022-04-08 17:52
Tai dar toli gražu Rusijos stojimas. Dar Putinas valdžioje. Laisva žiniasklaida, teismai, valdžios institucijos pirma turi atsirasti. Skaidrūs rinkimai. Paskui išsispręsti ginčytinų žemių klausimai. Ko jau ko, bet žemių Rusijai tikrai netrūksta. Tokius klausimus, norint sutvarkyti santykius su kaimynais, lengva išspręsti. Bet jei Putinas daves iki Rusijos visiško ekonomikos subyrėjimo ir represijos tik didės, tai aišku, gali subyrėti galų gale gabalais viskas.
iPienius 2022-04-08 18:04
jeigu ziuretum istoriskai, tai NATO buvo sukurtas po ww2, kaip priemone palaikyti taika Europoje, pirmiausiai visiskai kontroliuojant Vokietijos kariuomene. ES buvo sukurta kontroliuoti tai paciai Vokietijai, bet ekonomiskai. daug veliau pasikeite situacija ir Vokietija nera agresorius. jos vieta uzeme Rusija, nors mano manymu, vokieciai yra tokia pati gresme kaip ir Rusija, nes ten labai didele RU itaka ypac energetikoje. daug didesne, nei kokioje Vengrijoje, bet vokieciai ta puikiai slepia. vengrai yra maza valstybe, kuri neturi jokios itakos pasaulyje. daugiau kazkokiu Putinisku pareiskimu nieko negali. RU tikrai galetu buti priimta i ES ir NATO, bet greiciausiai niekada nesilaikytu reikalavimu ir elgtusi savo nuoziura. tiesiog todel, kad prarastu savo itaka.
Benediktas 2022-04-08 18:09
Tai žinoma, jau prieš stojant reikia pagalvoti ar lakysiesi susitarimų. Jei iš anksto žinai, kad nesilaikysi, tai net nestoji. Stoji juk ne todėl, kad madinga, o dėl to kad turi daugiau naudos, nei nestojant. O jei įstoji ir paskui elgiesi priešingai nei deklaravai iš pradžių, tai ate iš sąjungos - tokių narių nereikia.
immortallt 2022-04-08 19:32
Savaitės anekdotas Kinija su Rusija palaiko draugiškus santykius, politinius ir ekonominius santykius Čia kaip mafijozas, kuris skolina tiems, kas įklimpęs į problemas, ir aiškinimas, kad jis palaiko draugiškus santykius su nelaimėn pakliuvusiais
Gintarinis 2022-04-08 19:43
Čia tik teoriškai. Praktiškai tai neįmanoma, nes turi būti normali civilizuota valstybė, o rusai to nenori. Čia tas pats, kaip sakytum, kad Afganistanas gali būti NATO valstybė.
technologas 2022-04-08 20:22
Religija trukdo, antivakarietiška, izoliacionistinė. Jų gi popai aiškina, kad Vakarai blogai. Rusija turėtų labai stipriai iš esmės pasikeisti. Realiausia būtų ją okupuoti, išardyti visą konstrukciją ir pradėti naujos konstravimą. Tik neaišku kaip tai atrodytų realiai, kas to imtųsi ir ar išvis įmanoma.
Dannas3 2022-04-09 10:08
Nebuciau toks kategoriskas. 1.Isiverzimo data buvo derinta su kinais. Kinai irgi galvojo, kad rusams pasiseks ir tuo parodys kokie silpni vakarai. 2. Kinams rusai yra ideologiskai artimesni, norint parodyt pasauliui, kad autoritariniai rezimai geriau nei demokratijos.3. Kinai neremia rusijos tiesiogiai, nes jai sankcijos butu daug kartu skaudesnes nei rusijai, bet kaip zinome neremia jie ir vakaru sankciju rusijai. Vien ka reiskia kinu rusu pozicijos atkartojimas, jog nato pletra priverte taip elgtis rusus. Is esmes kinams si situacija visiskai win win. Demesys visiskai nukreiptas nuo ju. Jai tinka tiek silpna tiek stipri rusija.