[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba sučiupo Rusijos specialiųjų tarnybų agentą - daugybę metų šnipinėjo Ukrainą itin aukštame lygyje (Video)  (1)

Rusijos šnipai Ukrainoje dirba daug metų. Anksčiau, kai šalis buvo valdoma giliai prorusiškos valdžios, to beveik ir nereikėjo. O nuo 2014 metų šalyje veikia slaptas Rusijos šnipų tinklas, kuris tikrai prisidėjo prie Rusijos invazijos į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Saugumo tarnyba (SBU) sulaikė buvusio prezidento administracijoje ir keliose kitose valstybinėse įstaigose dirbusį žmogų, kuris nuo 2014 metų šnipinėja Rusijai. Jis to net ir neneigia - pats patvirtino, kad nuo 2014-ųjų dirba Rusijos ginkluotųjų pajėgų generaliniame štabe.

Pagautas šnipas teigia, kad jis buvo užverbuotas kai iš Donecko spruko į Belgorodą. Rusijos pareigūnai jam suteikė slapyvardį Reginas ir nurodė aukščiausiame Ukrainos valstybės lygyje rinkti įslaptintą informaciją. Rusija svariai prisidėjo prie šio žmogaus karjeros ir įvairiais užkulisiniais būdais stūmė jį aukštyn.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Šnipas dirbo teisme, tada perėjo į buvusio prezidento administraciją ir net tarnavo kariuomenėje. Vykdydamas savo įsipareigojimus Rusijos Federacijai, šnipas rinko kompromituojančią informaciją apie įvairius asmenis. Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, šis šnipas pradėjo rinkti informaciją apie gynėjų grupes, ginklus ir karinę techniką.

 

Šnipo sulaikymas buvo sudėtinga operacija, nes jis, atrodo, po truputį traukė į rytus lyg nujausdamas, kad yra sekamas. Sekdami jo komunikacijas Ukrainos saugumiečiai susekė jo buvimo vietą ir sulaikė jį Donecko regione. Dabar jo laukia ilgi metai kalėjimo - gali būti, kad išdavikas iš kalėjimo nebeišeis visą likusį gyvenimą.

(94)
(0)
(94)

Komentarai (1)